Saarioinen on ollut tekemässä joulua suomalaiskohteihin jo vuodesta 1957. Vuosikymmenten perinteisiin on myös kuulunut tehdä joulu niille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta sitä itse järjestää. Tänä vuonna joulu tuodaan mahdollisimman monelle.
Hyväntekeminen on aina ollut osa Saarioisten toimintaa. Jo useita vuosia isoimpia lahjoituskohteita ovat olleet muun muassa Hurstin joulujuhla Helsingissä, Operaatio Ruokakassi Turussa ja Tampereen Ruokapankki. Näiden lisäksi on useita pienempiä kohteita eri puolilla Suomea. Kohteet on valittu useiden avunpyytäjien joukosta niin, että apua on mennyt mahdollisimman monelle.
Tänä jouluna toteutimme lahjoituksia myös yhdessä vaikuttaja Vappu Pimiän kanssa. Suomalaiset saivat äänestää kolmesta kohteesta mieleistään: Pelastusarmeijan ruokalahjoitusta, HUS:in alueen seniorikeskusta tai Espoon Manna-Apu ry:tä. Lahjoituskohteen valinta osoittautuikin vaikeaksi, sillä jokainen kohde sai valtavasti tukea ja kaikki tuntuivat tärkeiltä. Loppujen lopuksi Saarioisilla päätettiin jakaa ruokalahjoitukset kaikkiin kolmeen kohteeseen.
- Tämä tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta, eikä päätöstä loppujen lopuksi mietitty kauaa. Avun tarvitsijoita on paljon, ja koska meillä oli mahdollisuus auttaa ja tuottaa hyvää mieltä, päätimme myös tämän mahdollisuuden käyttää, kertoo markkinointijohtaja Noora Kaijanen.
- Avuntarvitsijoita on valtavasti ja avun saajilla on erilaisia elämäntilanteita, miksi ei itse voi joulua järjestää. Saarioisilla eri avustuskohteita on paljon ja avuntarvitsijoita on huomioitu monipuolisesti. Auttamisesta tulee aina hyvä fiilis, mutta kun pääsin kohtaamaan lahjoitusten saajia kasvotusten ja näin omin silmin heidän ilonsa, olivat tunteet pinnassa koko päivän. Pienilläkin teoilla jokainen meistä voi tehdä tosi paljon hyvää, kommentoi Vappu Pimiä.
Saarioinen on tänä jouluna tukenut myös kaikkein pienimpien alkutaivalta lahjoittamalla Keski-Suomen Sairaala Novan ja TAYS:n keskussairaalan vastasyntyneiden teho-osastoilla oleville keskosille räätälöityjä ensipakkauksia.
Suomen jouluisin elintarvikebrändi* tekee jokaiselle joulun lempiruoan
Saarioinen on suomalaisten mielestä jouluisin elintarvikebrändi*. Saarioisilla onkin huomattu, että joulusesonki pitenee vuosi vuodelta, kun joulun tunnelmointi aloitetaan yhä aikaisemmin – ja usein se alkaa riisipuurolla. Saarioisten valikoimista löytyvät Perinteinen riisipuuro ja Laktoositon riisipuuro sekä joulun uutuus Pipariunelmariisipuuro.
Saarioisten pidetyimpiin ja perinteisimpiin jouluruokiin kuuluvat Sahalahden tehtaalla paistetut joululaatikot, kuten laktoosittomat ja gluteenittomat Peruna-, Lanttu- ja Porkkanalaatikko sekä viime jouluna markkinoille tullut ja kausituotteena myytävä Imelletty perunalaatikko. Näihin juurekset on korjattu syksyn aikana pääasiassa Satakunnan ja Pirkanmaan alueiden pelloilta.
Muita suomalaisten joulupöytiin kuuluvia ruokia ovat Punajuuri-piparjuurisalaatti, Metsäsienisalaatti ja Maalaispunajuurisalaatti sekä tietenkin Sillisalaatti ja Rosolli, jonka valmistukseen Saarioinen palkkaa erityiset joulun tekijät Huittisten tehtaalleen.
Joulun leivonnaiset syntyvät niin ikään Huittisissa valmistetuista ihanista Tähtitorttumarmeladeista, joista uusin maku on Päärynä-suolainen kinuskimarmeladi.
Saarioisten kukkologosta tunnistettavat punaiset rekat toimittivat edellä mainittuja ruokia joululahjoituskohteisiin. Oli jälleen ilo tuoda joulu niin monelle, se on meillä Saarioisilla resepti joulumieleen.
*Lähde: Saarioinen joulututkimus, (tammikuu 2025), N=1091
Lisätietoja:
Saarioinen Oy, Noora Kaijanen, markkinointijohtaja, puh. 050 306 0037, etunimi.sukunimi@saarioinen.fi