Saarioinen Oy

Maailman suurimmassa junioreiden lentopalloturnauksessa urheiltiin Saarioisten ruokien voimin. Neljän päivän aikana nautittiin noin 55 000 lämmintä ateriaa. Arvaatko, mikä oli lentisjunnujen lempiruoka?

Kesäkuun alun Fortum Power Cup keräsi Vantaan Myyrmäkeen noin 7 000 tyttöä ja poikaa eli yli 860 joukkuetta. Lisäksi maistuvaa vatsantäytettä tarvitsivat leirillä vierailleet vanhemmat ja sadat talkoolaiset. Itse pelaajat olivat 7–22-vuotiaita, valtaosa noin kymmenvuotiaita.

Maistuvaa perusruokaa

– Pelaajat tarvitsevat energiaa ja kunnon ruokaa, sillä he pelaavat joka päivä keskimäärin kolme peliä. Haluamme heidän nauttivan kokonaisia aterioita eikä vain välipaloja, kertoo Suomen Lentopalloliiton tapahtumapäällikkö Päivi Harri.

Turnauksen ruoka on saanut kiitosta varsinkin mausteistaan. Niitä käytetään tuotteissa nyt enemmän kuin ennen, mikä vastaa tämän päivän lastenkin makumieltymyksiin. Vanhemmat peilaavat myös kustannuksia: turnauspassin hinnan ja passiin sisältyvien aterioiden laadun on oltava balanssissa.

Lounaat ja päivälliset hoidettiin tänäkin vuonna Saarioisten tuotteilla. Lautasille nousi hyvää ja monipuolista perusruokaa, esimerkiksi broilerpyöryköitä riisin ja currykastikkeen kera. Vuodesta toiseen listalla on yksi ylivoimainen suosikki: makkara!

Saarioisten valikoimista löytyi joka aterialle myös oma valmis salaatti, Suvisalaatista Hedelmäiseen salaattiin.

Helppoa ja turvallista

Tapahtumaruokailussa ei voi ottaa turhia riskejä, joten Power Cupissa ei tarjota tuoresalaatteja. Vanhemmat niitä toisinaan toivovat, mutta turnausravintolan kylmäsäilytystiloille tuoresalaatit olisivat haaste.

Lämmin ruoka saapui paikalle Vantaan kaupungin Vantin kuumentamana. Monen asian pitää osua nappiin, jotta ruokailu sujuu ottelujen välissä joutuisasti.

– Kun ruokamäärä on valtava, kaiken pitää olla äärimmäisen helppoa. Saarioisten tuotteet sopivat tähän todella hyvin, Päivi Harri sanoo.

Erilaiset ruokailijat

Suunnittelussa on huomioitu esimerkiksi ruokailijoiden ikä. Kun mukana on seitsenvuotiaita, keitot kannattaa unohtaa. Soppa kaatuisi turhan helposti syliin kertakäyttölautaselta.

Erityisruokavalioista suurin kysyntä on laktoosittomalle ruoalle. Aiemmin se tarjottiin erikseen.

– Helpotti todella paljon, kun Saarioisten kanssa muutimme kaiken ruoan laktoosittomaksi, Päivi Harri toteaa.

Iloa ja ystävyyttä

Juniorilentopallolle Power Cup on vuoden huipputapahtuma ja kauden päätös, joka kokoaa seurat yhteen nauttimaan ja jakamaan osaamistaan. Tapahtuman henkeä Päivi Harri kuvailee ihanaksi.

– Totta kai urheilija haluaa aina voittaa, mutta samalla Power Cupiin tullaan tapaamaan kavereita ja pitämään hauskaa. Joillekin koulumajoitus ja patja lattialla on hienointa mitä voi olla, Päivi Harri hymyilee.

Lapset liikkumaan

Saarioinen näkyy Power Cupissa tuotteidensa lisäksi tapahtuman virallisena kumppanina. Saarioisten Foodservice-liiketoiminnan myyntijohtaja Sanni Laineelle se onpelkkää plussaa.

– Saarioisille on ilo tukea suomalaisten lasten ja nuorten liikuntaa, Laine sanoo yhteistyöhön tyytyväisenä.

Myös Päivi Harri kehuu yhteistä tekemistä.

– Yhteistyö sujuu todella mainiosti. Saarioisilla ollaan valmiita tekemään joustoja ja neuvomaan, kuinka asiat saadaan sujumaan, Päivi Harri kertoo.

Näin on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden Kuopion Power Cupia – varsinkin kun lentis on hienossa nosteessa. Miesten maajoukkue varmisti itselleen paikan vuoden 2018 MM-kisoihin. Mitä ”Maunot” edellä, sitä pienet perässä…