Saarioinen Oy

Saarioinen julkisti toukokuussa Lempiruoka 2018 -kisan, jossa etsitään kotien parhaita reseptejä yhteiseksi iloksi. Kymmenen eniten ääniä saanutta reseptiä pääsee raadin arvioitavaksi. Lempiruoka 2018 -kilpailun voittanut resepti julkistetaan elokuussa, ja tuodaan kauppoihin ensi vuoden aikana.

Vielä on aikaa ilmoittaa oma bravuurinsa kisaan mukaan! Kisan voittaja saa palkinnoksi kahden hengen makumatkan Italiaan.

Nyt makunystyrät hyrräämään – mikä on omalta äidiltäsi peritty lempiruoka tai oma bravuurisi, jolla hurmaat kaikki? Onko se juuri se herkku, josta tulee kansan uusi suosikki, Saarioisten uutuustuote Lempiruoka 2018?

Lempiruoka on suomalaisille tärkeä asia. Siitäkin päätellen, että kun Saarioinen kuulutti suomalaisten uuden lempiruoan perään mainoksellaan ”Teidän äiti keksi meidän äitien ruoan?”, kyseinen mainos nousi Kärkimedian toukokuun huomatuimmaksi ja pidetyimmäksi printtimainokseksi. Peräti 84 % Turun Sanomien lukijoista muisti nähneensä mainoksen.

Ehdotuksia Lempiruokakisaan on tullut jo satoja.

”Ruoka on suomalaisille ihan niitä lempiasioita, sen näkee tästäkin. Kisassa on jo mukana laaja kirjo reseptejä, kaikista ruoka-aineista. Vaan vielä mahtuu ja ehtii mukaan!” Saarioisten markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä kannustaa.

Voittaako perinteet vai uudet tuulet?

Osa kisaan ilmoitetuista lempiruoka-ehdokkaista on hyvinkin muistorikkaita. Raaka-aineet on kerätty omasta maasta tai metsästä, ja ruoka saa viimeisen silauksen leivinuunin jälkilämmössä. Hellin jauheliha-perunavuoka tai Meirän äiteen kanakeitto, ai-ai!

Kisassa näkyvät myös uudet ruokasuuntaukset. Esimerkiksi Makke-sedän vihapullat vaikuttaa perinteiseltä mummon muusi ja lihapullat -aterialta, mutta onkin kasvisversio siitä. Mirjamin pinaattisienipata taas maittaa kuulemma perheen raavaille miehillekin, jotka yleensä mutisevat partaansa kasvisruoan äärellä.

Tällä hetkellä kymmenen suosituimman kärkeen mahtuu molempia: sekä perinteisiä että uudentyyppisiä reseptejä. Kasvisruokareseptejä toivottaisiin kuulemma vielä erityisesti lisääkin.

Vielä ehtii mukaan!

Oman lempiruokansa ehtii ilmoittamaan kisaan vielä kesäkuun loppuun asti. Ei kuitenkaan kannata jättää osallistumistaan viime tippaan, jotta oma lempiruokaresepti ehtii kerätä riittävän määrän tykkäyksiä päästäkseen kymmenen parhaan joukkoon ja finaaliin raadin arvioitavaksi.

Yrjölä vinkkaa, että kannattaa pitää huolta siitä, että resepti on riittävän tarkka ja esimerkiksi kaikki raaka-aineet on mainittu, jotta ammattilaisista koostuva raati kykenee sen kuvauksen perusteella valmistamaan. On myös tärkeää perustella, miksi juuri tämä resepti on ehdolla: mikä tekee siitä Lempiruoan, ja esimerkiksi mihin tilanteisiin kyseisen ruoan syöminen liittyy?

Kymmenen kärki tulee muuttumaan vielä, mutta yksi asia on varma: makuasioista tullaan kiistelemään. Raati tulee olemaan vaikean valinnan edessä valitessaan uutta Suomen Lempiruoka 2018 -voittajaa.

Äänestä suosikkiasi tai ilmoittaudu mukaan:

Lempiruoka.saarioinen.fi