Kesällä suomalaiset nauttivat lempiruokiaan letkeämmän kaavan mukaan. Katso kolme vinkkiä, joilla ruokavieraat saadaan tyytyväisiksi myös vakituisen henksun lomaillessa.
1. Tarjoa krouvia & kasvista
Fast casual ja street food. Ruokailun tutut trendit ovat voimissaan, varsinkin kun kesällä bisnesruokailu ja fine dining jäävät vähemmälle. Ruokailu on rentoa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa.
– Nousevana trendinä on sosiaalinen syöminen eli ruokaa tilataan ja jaetaan yhdessä, kertoo Saarioisten tuoteryhmäpäällikkö Maarit Maittila.
Sosiaalisen ruokailun rakentamisessa valttia ovat komponenttituotteet. Niistä annokset on helppo koota ja käyttöön saa kulloinkin tarvittavan määrän.
Kun ruuhka-Suomen asukit lähtevät lomille, he tuovat tullessaan omanlaisensa toiveet.
– Uudet kasvisraaka-aineet ovat olleet enemmän kaupunkien juttu, mutta trendit siirtyvät nykyisin nopeasti kaikkialle Suomeen. Yhä useampi valitsee välillä kasvisvaihtoehdon ja vegaaniruokavalio yleistyy, Maarit Maittila sanoo.
2. Tilaa kerralla
Terassien kestosuosikkeja ovat premiumhampurilaiset ja erilaiset korit pyöryköineen ja nakkeineen. Saarioisten valikoimasta saa kaiken paitsi hampurilaissämpylät.
– Lihatuotteissa meidän valikoimamme ulottuu ribseistä tulisiin broilerin koipinuijiin sekä riivittyihin lihoihin. Kasvisannoksiin tarjolla on esimerkiksi Maissipyörykkä, Bataatti-kvinoapyörykkä sekä Vegemajoneesi, Maarit Maittila kuvailee.
3. Valitse valmis ja viimeistele
Kun ammattikeittiöt toimivat kesätyövoimalla, valmiit komponentit helpottavat arkea ja varmistavat tasaisen laadun. Esimerkiksi kypsät lihat vaativat huomattavasti vähemmän osaamista kuin raa’at lihat. Samalla hävikin hallinta paranee.
Säästyneen ajan voi käyttää viimeiseen silaukseen. Valmiista salaatista saa ”oman” yrttejä tai kasviksia lisäämällä, ja Saarioisten kastikesarja tarjoaa ratkaisuja lihan kruunaamiseen.
Panostus viimeistelyyn ja palveluun kannattaa. Jokainen palvelukokemus on tärkeä, varsinkin kun sosiaalinen media ja TripAdvisor tuovat asiakkaiden mielipiteet kaikkien luettavaksi.
– Hyvä palvelu myy aina. Keittiöosaamista on meidän kulttuurissamme arvostettu korkealle ja nyt elämyksellinen asiakaspalvelu on nousemassa sen rinnalle, Maarit Maittila sanoo.
Helpot kesätuotteet
Tuotenumero |
Tuotenimi |
4522 |
Coleslaw-salaatti |
4531 |
Tomaattisalsa, tuore |
4876 |
Perinteinen lihapyörykkä 25 g kypsä pakaste |
4170 |
Maissipyörykkä 25 g kypsä pakaste |
7532 |
Kebakko, tikuton 40 g |
4527 |
Maalaisperunasalaatti |
4053 |
Broilerin koipinuija bbq n. 55-90 g kypsä pakaste (Suomi) |
4652 |
Broilerin kypsät siivet n. 20-40 g pakaste (Suomi) |
8155 |
Prinssinakki, vähemmän suolaa ja rasvaa, kuoreton n. 12 g |
7621 |
Savuiset porsaan ribsit |
4653 |
Uunipaahdettu broilerin sisäfilee (pakaste) |
8245 |
Chorizokuutio 10 x 10 mm |
2311 |
Amerikkalainen kastike |
2333 |
Chipotle Chilimajoneesi |
2507 |
Kuivattu sipuli |