Saarioinen Oy

Kesällä suomalaiset nauttivat lempiruokiaan letkeämmän kaavan mukaan. Katso kolme vinkkiä, joilla ruokavieraat saadaan tyytyväisiksi myös vakituisen henksun lomaillessa.

1. Tarjoa krouvia & kasvista

Fast casual ja street food. Ruokailun tutut trendit ovat voimissaan, varsinkin kun kesällä bisnesruokailu ja fine dining jäävät vähemmälle. Ruokailu on rentoa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa.

– Nousevana trendinä on sosiaalinen syöminen eli ruokaa tilataan ja jaetaan yhdessä, kertoo Saarioisten tuoteryhmäpäällikkö Maarit Maittila.

Sosiaalisen ruokailun rakentamisessa valttia ovat komponenttituotteet. Niistä annokset on helppo koota ja käyttöön saa kulloinkin tarvittavan määrän.

Kun ruuhka-Suomen asukit lähtevät lomille, he tuovat tullessaan omanlaisensa toiveet.

– Uudet kasvisraaka-aineet ovat olleet enemmän kaupunkien juttu, mutta trendit siirtyvät nykyisin nopeasti kaikkialle Suomeen. Yhä useampi valitsee välillä kasvisvaihtoehdon ja vegaaniruokavalio yleistyy, Maarit Maittila sanoo.

2. Tilaa kerralla

Terassien kestosuosikkeja ovat premiumhampurilaiset ja erilaiset korit pyöryköineen ja nakkeineen. Saarioisten valikoimasta saa kaiken paitsi hampurilaissämpylät.

– Lihatuotteissa meidän valikoimamme ulottuu ribseistä tulisiin broilerin koipinuijiin sekä riivittyihin lihoihin. Kasvisannoksiin tarjolla on esimerkiksi Maissipyörykkä, Bataatti-kvinoapyörykkä sekä Vegemajoneesi, Maarit Maittila kuvailee.

3. Valitse valmis ja viimeistele

Kun ammattikeittiöt toimivat kesätyövoimalla, valmiit komponentit helpottavat arkea ja varmistavat tasaisen laadun. Esimerkiksi kypsät lihat vaativat huomattavasti vähemmän osaamista kuin raa’at lihat. Samalla hävikin hallinta paranee.

Säästyneen ajan voi käyttää viimeiseen silaukseen. Valmiista salaatista saa ”oman” yrttejä tai kasviksia lisäämällä, ja Saarioisten kastikesarja tarjoaa ratkaisuja lihan kruunaamiseen.

Panostus viimeistelyyn ja palveluun kannattaa. Jokainen palvelukokemus on tärkeä, varsinkin kun sosiaalinen media ja TripAdvisor tuovat asiakkaiden mielipiteet kaikkien luettavaksi.

– Hyvä palvelu myy aina. Keittiöosaamista on meidän kulttuurissamme arvostettu korkealle ja nyt elämyksellinen asiakaspalvelu on nousemassa sen rinnalle, Maarit Maittila sanoo.

Helpot kesätuotteet

Tuotenumero

Tuotenimi

4522

Coleslaw-salaatti

4531

Tomaattisalsa,   tuore

4876

Perinteinen   lihapyörykkä 25 g kypsä pakaste

4170

Maissipyörykkä   25 g kypsä pakaste

7532

Kebakko,   tikuton 40 g

4527

Maalaisperunasalaatti

4053

Broilerin   koipinuija bbq n. 55-90 g kypsä pakaste (Suomi)

4652

Broilerin   kypsät siivet n. 20-40 g pakaste (Suomi)

8155

Prinssinakki,   vähemmän suolaa ja rasvaa, kuoreton n. 12 g

7621

Savuiset   porsaan ribsit

4653

Uunipaahdettu   broilerin sisäfilee (pakaste)

8245

Chorizokuutio   10 x 10 mm

2311

Amerikkalainen   kastike

2333

Chipotle   Chilimajoneesi

2507

Kuivattu   sipuli