Saarioinen Oy

Saarioisten kuluttajapalveluun tulee päivittäin runsaasti palautteita. Niihin pyritään vastaamaan aina mahdollisimman nopeasti, sillä juuri nopeutta kuluttaja arvostaa tänä päivänä.

Kuluttajapalvelun tehtävä on käsitellä kaikki tulleet palautteet. Palautekanavana voi toimia puhelin, nettisivujen palautelomake, sosiaalisen median kanavat tai perinteinen kirje. Palautteita tulee laidasta laitaan.

- Olipa kyseessä tuotehuomautus, toive tai kiitos, kaikki ovat meille yhtä tärkeitä, jotta voimme Saarioisilla kehittää toimintaa. Palautteista saamme vinkkejä, mitä kuluttaja haluaa syödä ja mitä tarpeita hänen ruokapöydässään on, selittää kuluttajaneuvoja Annamaija Oksanen.

- Näemme kuluttajapalvelussa nopeasti myös erilaiset ruokaan ja syömiseen liittyvät trendit ja ilmiöt. Jos lehdistössä nousee jokin aihe keskusteluun tavallista enemmän, myös meille tulee aiheeseen liittyen enemmän kysymyksiä, lisää kuluttajaneuvoja Petri Gadd.

Gadd ja Oksanen jakavat tehtävät tasapuolisesti. Haastaviakin päiviä mahtuu mukaan. Silloin työkaverin tuki on suuri apu.

- Ihmisten kanssa suorassa vuorovaikutuksessa oleminen vaatii empatiakykyä, koska puhelimessa käydään läpi koko elämänkirjo. Haastavampia tilanteita on hyvä päästä purkamaan työkaverin kanssa, kuvailee Oksanen.

Gadd kertoo, että asiakkaan kuuntelemisen taito on tärkeää ja toisinaan pitää osata lukea tilannetta ja välillä vähän rivienkin välistä. Tyytymätön kuluttaja pyritään saamaan tyytyväiseksi hyvällä palvelulla ja nöyrällä asenteella.

Palautteen antaminen on pyritty tekemään Saarioisilla helpoksi. Jokaisesta pakkauksesta löytyy kuluttajapalvelun numero ja osoite nettisivujen palautesivulle. Gadd ja Oksanen kannustavat antamaan pieneltäkin tuntuvia palautteita, sillä niistä voi olla suuri apu tuotekehitykselle, pakkaussuunnitteluun tai tehtaalle. Saarioisilla kaikki kuluttajapalveluun tulleet palautteet jaetaan tiedoksi tehtaan työntekijätasolle asti.