Saarioinen Oy

Saarioisten keväällä järjestämään Lasten Lempilaatikkokilpailuun tuli niin paljon hyviä reseptejä, että niistä valittiinkin yhden sijaan kaksi voittajaa. Reseptien lähettäjät pääsivät koko perheen riemulomalle Tampereelle ja tutustumaan Saarioisten äiteihin Sahalahdelle.

Saarioisten Sahalahden tehtaalle saatiin torstaina 13.6. tavallisuudesta poikkeavia vieraita. Kylään saapui yhteensä seitsemän vauhtia ja innostusta pursuavaa lasta sekä yksi mummu ja yhdet vanhemmat. Kyseessä olivat Lasten Lempilaatikkokilpailun voittajat.

Toinen voittaneista resepteistä on kylmäsavulohesta ja pennepastasta valmistettu Adan kylmäsavulohivuoka, jonka oli ideoinut Nina Höckert. Höckert on viiden vierailulle päässeen lapsen mummu. Toinen voittaja on Rebekka Rissasen lähettämä Jaakon linssipasta, jossa pasta saa seurakseen linssejä ja jauhelihaa tomaattikastikkeessa.

Reseptien innoittajina toimineet Ada ja Jaakko olivat yhtä innoissaan vierailusta kuin muutkin sisarukset. Päivä alkoi lounaalla Saarioisten vanhassa kartanorakennuksessa. Lounasta nautittaessa eräs lapsista totesi ihastuneena, että päivästä olisi tulossa kiva päivä. Ja niin siitä tulikin.

Kartanon alue kiinnosti

Kartanon eri värein sisustetut huoneet innoittivat lapset kirmailemaan huoneesta toiseen. Kartanon vanhaan tallirakennukseen perustetussa museossa ihmeteltiin mitä kaikkea Saarioinen on pitkän historiansa aikana ehtinyt valmistaa. Parasta olivat mitä ilmeisimmin kivasti pyörivät pastilli-tuolit, joita valmistetaan Saarioisten kanssa samaan konserniin kuuluvassa Arteknossa Kangasalla.

Tehdaskierrokselle valkoisissa asuissa

Museolta iloinen seurue siirtyi Sahalahden tehtaalle. Lapset puettiin tarkan hygienian vuoksi valkoisiin suoja-asuihin aivan kuten kuka tahansa vierailija. Asut otettiin vastaan jälleen suurella innostuksella, sillä niistähän sai oivat takit leikkeihin. Tehdaskierroksella parhaita osuuksia olivat lasten mielestä isot padat, jättiläismäisen pitkä uuni ja maksalaatikoita ahkerasti pakkaava robotti. Jaakko hihkaisi toiveikkaana pitkän laatikkolinjan nähdessään siellä menevän hänen linssipastansa. Eräs lapsista vakuuttui tehtaanjohtaja Anu Lempisen esityksestä ja päättikin isona tulla Sahalahdelle tehtaanjohtajaksi.

Tehdaskierroksen jälkeen lapset saivat maistaa Saarioisten äitien versiota kilpailun toisesta voittajareseptistä. Palautteesta päätelleen tuotekehittäjä Arja Eerola oli onnistunut työssään loistavasti, sillä Ada arvioi Saarioisten laatikon jopa paremmaksi kuin mummun tekemän savulohipastan.

Puuhaa koko päiväksi

Vauhdikkaan päivän päätteeksi tuotekehityspäällikkö Maria Tammi oli järjestänyt lapsille vielä erilaisia puuhapisteitä, joissa he pääsivät muun muassa painamaan kangaskassit, tekemään haju- ja makutestejä sekä etsimään piilottelevia kukkoja.

Ennen lähtöä Nina Höckert ja Rebekka Rissanen totesivatkin päivässä olleen parasta yhdessä tekemisen ja lasten ilon ja riemun seuraamisen. Molemmat uskoivat päivästä jääneen paljon hienoja muistoja ja kokemuksia lapsille. Lasten mielestä päivässä kivointa oli katsoa, kuinka ruokaa tehdään tehtaassa. Myös Saarioisten oikeat kokit valkoisissa hatuissa olivat heille elämys. Saarioisilta seurue jatkoi vielä Tampereelle, jossa heitä odotti hotelliyöpyminen, ravintolaillallinen ja seuraavana päivänä Särkänniemen huvipuisto.

Päivä huipensi kuluttajien ja Saarioisten yhteistyön tuotekehityksen parissa. Teemme tulevaisuuden lempiruokia yhdessä kuluttajan kanssa!