Saarioinen Oy

Saarioisten äidit ovat valmistaneet suomalaisten lempiruokia jo vuosikymmenien ajan, ja edelleen olemme työstä yhtä innoissamme kuin ensimmäisenä päivänä. Keittojen ja annosaterioiden kysyntä kasvaa, ja vastasimme tähän tarpeeseen laajentamalla Sahalahden tehdasta. Uusilla tuotantolinjoilla valmistamme yhden hengen annosaterioita kuten keittoja, puuroja ja ruukkuja koko Suomeen. Kun jollekin omistautuu, voi tulla siinä parhaaksi, ja äidit haluavat tehdä entistäkin herkullisimpia ruokia suomalaisille.

Saarioinen on valmisruoan ja yhden hengen atrioiden markkinajohtaja ylivoimaisella valikoimalla. Sahalahden tehtaan laajennuksella vastataan keittojen ja annosaterioiden kasvaneeseen kysyntään. Laajennus on yksi Saarioisten historian merkittävimmistä investoinneista, ja sen suuruus on 20 miljoonaa euroa. Uudet linjat otetaan käyttöön asteittain vuoden 2020 aikana.

Toimitusjohtaja Matti Karppinen: ”Investointi tukee tavoitettamme parhaasta asiakas- ja kuluttajakokemuksesta. Vahvistamme myös asemaamme markkinajohtajana, koska pystymme vastaamaan markkinoiden tarpeeseen kilpailukykyisillä, tinkimättömästi herkullisilla tuotteilla. Sahalahden henkilöstö on tehnyt erinomaista työtä tämän laajan projektin onnistumiseksi.”

Investoinnin yksi keskeisistä lähtökohdista on halu tehdä Saarioisten ruoasta entistäkin herkullisempaa. Uudet tuotantolinjat takaavat huipputarkan annostelun ja hellävaraisemman kypsennyksen, joka varmistaa sen, että raaka-aineet ovat aina parhaimmillaan annoksessa. 

Saarioinen vaalii klassikoita ja kehittää uutuudet yhdessä suomalaisten kanssa

Saarioinen on Suomen johtava valmisruokatalo ja ostetuin, pidetyin ja suositelluin brändi. Tunnemme suomalaisen kuluttajan ja makumaailman ja haluamme olla mukana suomalaisten arjessa joka päivä. Vaalimme pidettyjä klassikkoruokia, samalla uutta kehittäen. Uskomme, että paras lopputulos syntyy, kun kehitämme uutuudet yhdessä suomalaisten kanssa muun muassa Lempiruokayhteisömme kautta.

Saarioinen järjestää vuosittain Lempiruokakilpailun, jossa etsitään kuluttajien kanssa uutta lempiruokareseptiä. Äitienpäivänä 2020 käynnistyneessä Lempiruokakilpailussa haimme reseptiä suomalaisten uuteen lempikeittoon, kaikkien keittojen äitiin. Kuluttajilta saatiin yli 400 keittoreseptiä, ja näistä valittiin voittaja. Kaupoissa uusi lempikeitto on äitienpäivänä 2021.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Matti Karppinen puh. 040 844 8692, matti.karppinen@saarioinen.fi

Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo yli 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla. Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Tämän lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957