Saarioinen Oy

Miten valmisruokia tuunataan kesällä? Kesällä maut ovat parhaimmillaan. Silloin arvostetaan yksinkertaisen herkullisia makuja ja helppoutta. Mökkiolosuhteissa on usein rajalliset olosuhteet säilyttää ja valmistaa kovin monimutkaisia ruokia.

Tuunaamalla yksinkertaisista aineksista saa erityyppisiä aterioita nälän tai vaikkapa vieraiden yllättäessä.

Tuunaus on trendikästä ja osin jo valmiiksi kuluttajalle mietittyä. Saarioisten nettisivuilta löydät kesäkombo-osion, mistä voit poimia sopivat kesäiset tuunausreseptit.

Samasta pöydästä monta makumaailmaa

Kesällä raakamakkarat ja burgerpihvit tekevät kauppansa ja saavat eri makuja salaattikastikkeista ja majoneeseista. Esille voi laittaa paria-kolmea erilaista kastiketta, joita maistellaan ja maustellaan.

Nälän koosta riippuen kesäateriaa täydennetään lisäkkeillä. Kasvispohjaiset versiot valmisaterioista sopivat pöytään joko sellaisenaan tai lisäkkeenä liharuoalle. Tarvittaessa niitä voi tuunata esimerkiksi maustekastikkeella.

Chorizo-vuohenjuustonyytit on esimerkki oivasta kesäruoasta, joka valmistuu folioon käärittynä grillissä. Sekaan voi laittaa kasviksia tai tuoretta kalaa, joka maustuu hyvin esimerkiksi Teriyaki-kastikkeella. Kannattaa kokeilla myös esimerkiksi Maissikebakoita – etenkin niitten, jotka eivät pidä maissintähkistä, koska ne jättävät muistonsa hampaiden väliin.

Hellekesään raikkautta

Enää ei tuunata aina kermalla ja voilla, kuten ennen vanhaan. Kesään kuuluu tietty raikkaus, keveys ja tuoreus. Ateriaksi usein riittää raikas tuoresalaatti ja joku lisäke, ja niitä sitten maustetaan oman maun mukaan.

Salaattien tuunaamisessa vain luovuus on rajana. Kesällä niihin lisätään marjoja, mansikkaa, tuoretta minttua, cantaloupe-melonia tai vaikkapa nektariinia. Raastesalaattia voi taas keventää ja tuoreuttaa lisäämällä sekaan tuoresalaattia.

Jos taas salaatista haluaa ruokaisampaa, voi taitella salaatin päälle esimerkiksi muutaman viipaleen Makubroiler-chilisitruunalihaleikettä, vinegretellä ripoteltuna.

Yhdestä on moneksi

Mökillä on erityisen kätevää, jos ruoka-ainekset taipuvat moneen tarkoitukseen. Coleslaw-raastesalaatti toimii esimerkiksi yllättäen piirakkatäytteenä, ja Caesar-salaatinkastikkeesta tulee kerman kanssa äärettömän hyvää pastakastiketta.

Yllätysvieraille rakennat nopeat, perinteistä hieman mausteisemmat bruscetta-leivät vaaleasta leivästä ja tomaatti&yrtit-salsasta. Kokonaisuus kuorrutetaan mozzarellaviipaleilla ja basilikalla. Pika-tsatsikin tuunaat nopeasti Fresh Garlic-valkosipulimajoneesista ja puolikkaasta kurkusta.

Keittokin on kesäruokaa

Mikrokeitot ovat suosittu ruoka kesälläkin. Ne sopii syödä toki sellaisenaan, mutta moni muuttaa niitä mieluusti ruokaisammaksi lisäämällä keittoon vaikkapa raejuustoa tai siemensekoituksia.

Kannattaa kokeilla lisäämällä esimerkiksi porkkanasosekeittoon kurpitsaöljyä, siemeniä, papuja tai muita kasviproteiinin lähteitä!

Jos valmiskeitosta haluaa juhlavamman version, bouillabaisse-tyyppinen, maukas Ranskalainen kirjolohikeitto täydentyy upeaksi alkuruokakeitoksi lisäämällä keiton pinnalle esimerkiksi lusikallisen smetanaa, yrttiöljyä tai vaikkapa pari jättikatkarapua.