Saarioinen Oy

Ilmanvaihdon modernisointi parantaa Saarioisten Valkeakosken tehtaan energiatehokkuutta ja viilentää leipomo-osaston olosuhteita. Keväällä toteutettava energiaremontti ei ole Valkeakoskella ensimmäinen, vaan energiatehokkuutta on parannettu pitkäjänteisesti.

Kesäkuusta lähtien kaikille suomalaisille tutut Saarioisten 200-grammaiset klassikkopitsat valmistetaan aiempaa miellyttävämmissä olosuhteissa, kun Valkeakosken tehtaan energiaremontti valmistuu.

Tehtaalla alkavan energiaremontin yhteydessä ilmastointiin lisätään lämpöpumpuilla toimivia jäähdytyspattereita, joiden avulla huippulämpötiloja saadaan leikattua nykyistä matalammiksi.

”Remontin jälkeen pystymme pitämään ulkoa tulevan ilman sopivan viileänä eli noin 22–24 asteessa myös pahimpien helteiden aikana”, Merisalo kertoo.

Parantuneiden olosuhteiden lisäksi energiaremontti pienentää tehtaan hiilidioksidipäästöjä ja vähentää lämmitystarvetta. Hiilijalanjäljen pienennys vastaa jopa yli 130 000 sähkösaunan lämmityskertaa.

”Voidaan ajatella, että pieni osa energiaremontin hyödyistä hukataan jäähdytykseen. Meille on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että saamme parannettua työntekijöiden olosuhteita ja hyvinvointia”, Merisalo jatkaa.

Valkeakosken tehtaalla työskentelee noin 220 Saarioisten työntekijää. Lihatehtaalla valmistetaan erilaisia lihavalmisteita, kuten kokolihaleikkeleitä. Leipomossa valmistetaan puolestaan suolaisia välipalatuotteita – pitsoja, grahampiirakoita ja riisipiirakoita.

Viime vuonna Saarioisten Huittisten tehtaalla toteutettiin vastaava energiatehokkuusinvestointi ja Valkeakoskella on itämässä seuraavienkin energiatehokkuushankkeiden suunnitelmat.