Saarioinen Oy

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden ja työelämän oppimiskokonaisuus. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa. Vuosittain n.500 pirkanmaalaista kuudesluokkalaista pääsee harjoittelemaan talous- ja työelämätaitojaan työskentelemällä päivän ajan Yrityskylän eri yrityksissä ja tehtävissä.

Saarioinen on ollut mukana Yrityskylässä jo vuosia.  Saarioinen tuttuna merkkinä on ollut suosittu kohde jo hakuvaiheessa, kun oppilaat ovat kouluissa tutustuneet työnhakuprosessiin ja saaneet hakea heitä kiinnostaviin Yrityskylän yrityksiin. Saarioisten pienoistehtaassa työskentelee toimitusjohtajan lisäksi 2-3 elintarviketyöntekijää ja lähettämötyöntekijä.

Hygieniaan ja työturvallisuuteen kiinnitetään huomiota myös Yrityskylän Saarioisilla ja työntekijät suorittavatkin ennen töiden aloitusta omat hygienia- ja työturvallisuuskortit. Oppilaat osallistuvat myös tuotekehitykseen ideoimalla uusia tuotteita ja ripeimmät ehtivät myös luonnostella Saarioisille uusia mainoksia.

Työvuorojen lisäksi oppilaat käyvät äänestämässä, käyttävät työterveyspalveluja ja heillä on työpäivänsä aikana myös vapaa-aikaa, jolloin he voivat suorittaa ostoksia Yrityskylän kahvilassa ja kaupoissa ja vierailla muissa yrityksissä. Saadulla palkalla kahvilasta voi ostaa esimerkiksi Saarioisten pizzoja, jotka ovatkin tehneet kauppansa.

Yrityskylässä meillä oli myös erinomainen tilaisuus tavoittaa tuotteidemme aitoa kohderyhmää ja maistattaa heillä uusia, kehityksessä olevia tuotteitamme.

Nuoret pääsivät maistamaan ja arvioimaan kahta uutta pizzamakua.

-  Nuoret ovat tässä meille juuri oikea kohderyhmä, ja nyt menimmekin paikan päälle kysymään heiltä suoraa mielipidettä. Haluamme löytää arviointiin tuotteiden oikeat käyttäjät, kertoo makutestiasiantuntija Tuula Laukkanen.

Maistatimme Yrityskylässä myös ammattikeittiöihin suunnattua kasvistuotetta. Sen kohderyhmää tulevat olemaan mm. alakouluikäiset lapset. Uusi tuote täyttää kouluruokasuositusten kriteerit, joten tähänkin saatiin mielipiteet aidolta kohderyhmältä.