Saarioinen Oy

Koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne on aiheuttanut uudenlaisia käytäntöjä myös koululaisten lounasruokailun osalta, kun kunnat ovat halunneet järjestää ruokailumahdollisuuden myös kotiin opiskelemaan jääneille koululaisille ja lukiolaisille. Saarioinen on ollut annosaterioillaan mukana useassa kouluruokailun korvaavassa lounaspaketissa, esimerkiksi Espoossa.

Espoon kaupunki tarjosi keskiviikkona 13.5.2020 etäopetuksessa oleville lukiolaisille lounaspaketit, jotka koostuivat pääosin Saarioisten annosaterioista. Lounaspaketin sisältö suunniteltiin yhteistyössä Espoo Catering Oy:n kanssa, ja ne rakennettiin siten, että ne korvaavat mahdollisimman hyvin koululounaan tässä poikkeustilanteessa. Paketteihin koottiin yhdessä asiakkaan kanssa ateriakokonaisuudet, joissa oli huomioitu sekä laktoosittomuus että kasvisversiossa vegaanisuus. Erityisesti asiakas toivoi pakettiin mukaan Saarioisten tämän kevään uutuusateriaa, Kirjolohikebakoita ja lohkoperunoita, ja se löytyikin paketista. Kokonaisuudesta saatiin rakennettua niin hyvä ja toimiva, että Espoo Catering päätti toteuttaa myös viikkojen 21 ja 22 lounaspaketit yhdessä Saarioisten kanssa.

Martinkallion koulusta 13.5. lounaspaketteja hakeneet lukiolaiset kokivat paketin sisällön runsaaksi, ja olivat erityisen innoissaan päästessään maistamaan myös heille uusia annosaterioita, tuttujen klassikoiden lisäksi.