Saarioisten Porkkana- ja Maksalaatikon voi lämmittää kätevästi herkullisen meheviksi Mielen höyryuuneilla. Täytä uunin vesisäiliö ja laita joululaatikot alumiinivuoissaan 100-asteiseen uuniin. Anna hautua 20 minuuttia.
- Kuumennusaika on lyhyempi kuin perinteisessä uunissa tasalämmöllä kuumennettuna, toteaa joululaatikoiden tuotekehittäjä Arja Eerola Saarioisilta, joka testasi höyryuuneja Porkkana- ja Maksalaatikoiden lämmittämiseen.
- Jos kodissasi on perinteinen uuni, saat höyryuunin tuntua ja kosteutta laatikoihin, kun lisäät uunin pohjalle paistonkestävän astian ja siihen vettä. Vesiastiaan vesi kannattaa kiehauttaa kuumaksi, niin höyryntuotto uuniin alkaa nopeammin, vinkkaa tuotekehittäjä Teija Vainiola.
Tuotekehityksemme testasi myös riisipuurojen lämmitystä Mielen höyryuunilla. He kumosivat neljä riisipuuroa yhteen uunivuokaan ja antoivat puuron hautua 100 asteessa noin 30 minuuttia. Lämmitysaika riippuu vuoan muodosta ja paksuudesta. Lämmityksen jälkeen puuroa pitää hieman sekoittaa. Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!