Saarioinen Oy

Saarioisten tuotteiden eniten käytetty pakkausmateriaali on muovi (PP, PET, PE ja monikerrosmuovit). Muita käytössä olevia pakkausmateriaaleja ovat kartonki, lasi, aaltopahvi, alumiini, tinapelti, paperi ja puu.

Pakkausmateriaalit ovat turvallisia

Elintarvikkeen kanssa kosketuksissa oleville pinnoille on tiukat materiaalivaatimukset, ja Saarioinen noudattaa näitä vaatimuksia toiminnassaan tarkasti. Saarioisten tuotteiden syöminen on turvallista.

Saarioisten pakkausmateriaalintoimittajat ovat velvollisia laatimaan toimittamastaan materiaalista vaatimustenmukaisuustodistuksen, jossa toimittaja vakuuttaa valmistaneensa pakkausmateriaalin lainsäädännön mukaan. Lisäksi toimittaja teettää migraatiokokeet niissä olosuhteissa, joihin pakkausmateriaali on tarkoitettu. Tämä varmistaa sen, että pakkauksesta ei irtoa mitään tuotteeseen.

Kaikki Saarioisten tuotepakkaukset soveltuvat kierrätykseen

Valtaosa, yli 80 % Saarioisten tuotteiden pakkauksista voidaan kierrättää materiaalina. Loppu voidaan hyödyntää energiana. Muovipakkaukset ja -kannet voi lajitella muovinkeräykseen tai energiajätteen joukkoon. Kartonkipakkaukset ja – kannet voi laittaa kartonginkeräykseen ja lasipakkaukset lasinkeräykseen. Metallipakkaukset, kuten alumiinivuoat ja lasipurkkien kannet voi lajitella metallinkeräykseen. Saarioisten pakkauksista löytyy pakkauksen materiaalitieto ja lisäksi Saarioinen lisää pakkauksiinsa kierrätysohjeita asiakkaiden avuksi, mikäli tila antaa myöden.

Muovi on hyvä elintarvikepakkaus

Muovipakkaus on toimiva, suojaava ja kierrätettävä pakkausmateriaali elintarvikkeille, jotka pilaantuvat helposti ilman kunnollista pakkausta. Muovipakkaus estää ruokahävikin syntymistä: tiiviin pakkauksen ansiosta elintarvike säilyy hyvänä annetun säilyvyysajan loppuun. Tällä hetkellä ei ole tiedossa sellaista pakkausmateriaalia, jolla muovin voisi kokonaan korvata. Oikein kierrätettynä muovipakkaus on ympäristön kannalta hyvä pakkaus.

Kierrätettäviä ja uusiutuvia pakkausmateriaaleja

Saarioisten tuotteissa käytetään kartonkia, aaltopahvia, paperia ja puuta, jotka ovat uusiutuvia pakkausmateriaaleja. Kierrätettyjä materiaaleja löytyy monista pakkausmateriaaleista: kartongista, metallista, PET-muovista, lasista. Näitä materiaaleja suositaan aina, kun se on mahdollista.

Anneli Hautaniemi
Johtaja, laatu ja vastuullisuus