Saarioinen Oy

Keliakialiitto on palkinnut Saarioisten gluteenitonta kauraa sisältävät Eväs Tuorepuuro Omena-kanelin ja Eväs Tuorepuuro Vadelma-mustikan Vuoden 2018 gluteeniton tuote -tunnustuksella. Raadin mielestä niiden maut ovat maukkaita ja muhevia. Tuotteet ovat käteviä välipalaksi tai pikalounaaksi, ja niitä on hyvin saatavilla eri puolilla Suomea. Tunnustus jaettiin perjantaina 5.4.2019 Lautasella 2019 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Keliakialiitto myöntää Vuoden gluteeniton tuote -palkinnon yhdelle, vuoden aikana erityisen paljon ilahduttaneelle gluteenittomalle tuotteelle. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset. Vuoden gluteenittoman tuotteen valintakriteereinä ovat muun muassa maku, monipuolinen käytettävyys, uutuusarvo, saatavuus ja ravitsemuksellisuus. Tunnustuksen saajaksi tuli kuluttajilta 14 ehdotusta.

Saarioisten Eväs Tuorepuurot ovat pehmeän lempeitä, gluteenittomasta täysjyväkaurasta ja laktoosittomasta jogurtista valmistettuja puuroja. Raikkaan marjaisan maun niihin antavat omena, vadelma ja mustikka. Eväs Tuorepuuroissa on myös ripaus vaaleita pellavansiemeniä ja Eväs Omena-kanelissa sen lisäksi aavistus kanelia makua syventämässä. Pakkauksessa on mukana lusikka, niitä voi nauttia missä ja milloin vain.