Saarioinen Oy

Raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien tarkka jäljitettävyys on Saarioisille kunnia-asia. Kuluttajat ja kumppanimme voivat aina luottaa tuotteiden alkuperämaatietoihin sekä nopeaan toimintaan mahdollisissa poikkeustilanteissa.

Saarioineen tuntee alkuperämaan lisäksi lähes poikkeuksetta myös raaka-aineiden ja tuotteiden valmistajat.

”Esimerkiksi lihan ostamme pääsääntöisesti suoraan valitsemiltamme teurastamoilta. Tiedämme lihaa tuottavan teurastamon myös silloin, kun välissä operoi myyntiyhtiö. Valitsemme teurastamot tiukkojen kriteerien mukaan ja käymme myös tarkastamassa tilojen toimintaa”, kertoo Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi.

Mausteet ovat tällä hetkellä ainoa tuoteryhmä, jossa alkuperätiedot voivat pysähtyä maustetoimittajaan ja tuotteen alkuperämaahan.

Takaisinveto puree jo ennen asiakkaalle toimitusta

Elintarvikeyhtiönä Saarioinen pitää tarkkaa kirjaa saapuneiden raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien varastoinnista ja käsittelystä Saarioisilla sekä eri valmistuserien matkasta kaupan ja suurkeittiöiden asiakkaille.

Asiakkaat kiittävät systemaattista toimintatapaa takaisinvetotilanteissa. Muutamia kertoja vuosittain valmistusprosessissa huomataan poikkeamia, jotka käynnistävät selvitystoimenpiteet välittömästi.

”Olemme hioneet toimintamallimme tarkaksi ja käytännössä normaalista poikkeavat tuotteet saadaan kiinni jo omista varastoistamme, viimeistään kuljetusautoista”, Hautaniemi painottaa.

Vuonna 2018 Saarioinen kehittää järjestelmiään siten, että se voi entistä tarkemmin rajata valmistuserän yksittäisen päivän sisällä. Samoin toimintaohjeita ja yhteistyömalleja päivitetään.