Saarioinen Oy

Kesällä ruoanlaitto siirtyy ulkosalle, ja kokkailuun kaivataan myös helppoja ratkaisuja, kuten Saarioisten kesäwokit.

Kesällä lautanen täyttyy kasviksista, ja ruuanlaiton kuuluu olla rentoa, jotta kokkikin voi keskittyä suvesta nautiskeluun. Saarioisten uudet 5 vaille valmis -wokit istuvat grilliruuan kylkeen tai sellaisenaan kahden hengen ateriaksi.  


Suuri osa suomalaisista syö kesällä muita vuodenaikoja enemmän tuoreita kasviksia, kertoo Taloustutkimuksen toteuttama Sinivalkoinen jalanjälki -kyselytutkimus.


”Kasvispitoisuus on muutenkin laaja ruokatrendi juuri nyt: kasviksia halutaan lisätä ruokavalioon yhä enemmän”, sanoo Saarioisten tutkimuspäällikkö Outi Salonen. ”Toisaalta tuoreet kasvikset koetaan työläiksi valmistaa, sillä ne vaativat aina pilkkomista.”


Kesäwokit ratkovat pulman, sillä niissä kaikki maukkaan ja kasvispitoisen kesäaterian ainekset ovat parin minuutin paistamista vaille valmiina.

Liikkuvaa elämää, rentoa ruoanlaittoa

Ruokavalion lisäksi myös ruoanlaitto kokee kesällä muodonmuutoksen. Hyvällä ilmalla kesäkeittiö siirtyy ulos – monesti grillin ympärille.

”Suomalaiset odottavat kesää koko vuoden: päästään vihdoin viettämään aikaa ulkona, ja elämän rytmi muuttuu liikkuvammaksi ja sosiaalisemmaksi”, Salonen kuvailee. ”Grillaaminen on muutakin kuin ruoanlaittoa, se on ajanviettoa ja perheen tai kaveriporukan yhteinen tapahtuma.”

Kesäwokit soveltuvat paistettavaksi grilliparilalla, joten niistä saa vaivattomasti terveellisen lisäkkeen lihavaihtoehtojen kaveriksi. Toisaalta ne tarjoavat myös hyvän vaihtoehdon niille, jotka kokkaavat suviruokaa koruttomammissa olosuhteissa.

”Mökkeilijöitä, veneilijöitä ja karavaanareita yhdistävät usein pienet kylmäsäilytys- ja valmistustilat. Kesälle kaivataan helppoja ratkaisuja, joista saa perillä pienellä vaivalla maistuvan ruuan”, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka. ”Kesäwokeilla säästyy paitsi pilkkomiselta myös turhalta kantamiselta ja hävikiltä, kun kaikki ainekset voi heittää suoraan pannulle.”

Helppoudesta huolimatta ateria on tuore ja itse valmistettu.

Kätevä ateria myös kesäarkeen

5 vaille valmis ‐kesäwokissa on kaikki aterian ainekset valmisteltuina. Tuoreiden kasvisten lisäksi paketista löytyy myös proteiini eli halloumijuusto tai lihaisat chorizopyörykät sekä maustekastike, joka viimeistelee elämyksen. Kokkailu sujuu parilalla tai pannulla parilla lastan pyöräytyksellä, nimensä mukaan muutamassa minuutissa.

Wokkeja on tarjolla kahta kokoa: jo alkuvuodesta lanseeratut yhden hengen ateriat sekä kesäksi kauppoihin tulevat kahden hengen wokit.

”Vaikka konsepti on kaupoissa aivan uusi, kuluttajat ovat löytäneet wokit hyvin, ja olemme ylittäneet myyntitavoitteemme”, Lonka sanoo. ”Kesäwokki on uudenlainen lisuke grilliin, mutta toisaalta tarjoaa myös kätevän, kasvispitoisen ratkaisun kesän arkiruokailuun.”

Lue lisää 5 vaille valmis -tuotteista.

Tutustu 5 vaille valmis -kesäwokkeihin