Saarioinen Oy

Suomalaiset ovat keittojen suurkuluttajia: kolmannes (35 %) kertoo syövänsä keittoja peräti kerran tai kaksi kertaa viikossa.* Keitoista nautitaan sekä kotikeittiössä valmistettuina että valmiina ostettuina. Mutta mikä on keitoista suosituin?

Valmiskeitoista suosituimpia ovat mikrokeitot, ja seuraavaksi käytetyimpiä ovat tölkki- ja pakastekeitot. Saarioisten keitoista myydyin on ikisuosikki pinaattikeitto, joka on ollut jo vuosia suosituimpien keittojen listan kärjessä. Seuraavaksi eniten ostetaan Saarioisten kirjolohikeittoa ja lihakeittoa. Itse valmistettuna maistuvat erityisesti liha- ja makkarakeitot sekä kalakeitot.*

Saarioisten keitot ovat valmisruokahyllyn suosituimpia keittoja. ”Keittojen myynti on edelleen kasvussa”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Laura Hiltunen Saarioisilta. ”Niiden suosiota selittää se, että keitot ovat maukasta ja helppoa syötävää. Ruokaisa keitto myös pitää nälän hyvin kurissa. Laajasta valikoimasta löytyy myös kevyeen ruokavalioon maistuvia vaihtoehtoja.”

Kasvispitoisen ruokavalion kasvava suosio näkyy myös keittorintamalla. Pinaattikeiton lisäksi Saarioisten suosituimpien keittojen joukkoon kuuluu myös bataattikeitto. Kasviksia sisältävistä keitoista saa näppärästi osan päivän suositellusta kasvisannoksesta. Saarioisten valikoimasta löytyy kuusi herkullista kasviskeittovaihtoehtoa.

Helmikuun alussa Saarioinen tuo kauppoihin uutuuden, kookospohjaisen Malesialaisen kana-kookoskeiton. Lämmittävän mausteinen keitto vie herkuttelijan makumatkalle Aasiaan.

*Taloustutkimus 2016, Saarioinen keittotutkimus, N=1069