Saarioinen Oy

Peräti noin 220:ssa Saarioisten tuotteessa on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-alkuperäismerkki, joka kertoo Saarioisten tuotteiden korkeasta kotimaisuusasteesta. Saarioisille myönnettyjen Avainlippu-käyttöoikeuksien määrä on suurin, kun otetaan huomioon kaikille yrityksille myönnetyt käyttöoikeudet.

Avainlippu kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja että tuotteen kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia. Saarioisten kaikkiaan noin 300 vähittäiskauppatuotteesta noin 260 on saanut joko Avainlippu-merkin tai Hyvää Suomesta -merkinnän.

”Saarioinen on valmisruoan markkinajohtaja. Lähtökohta kaikessa tekemisessämme on herkullinen maku ja tuoreet raaka-aineet. Kiinnitämme raaka-aineiden kotimaisuuteen huomiota, esimerkiksi käyttämistämme kasviksista 90 % on kotimaisia”, kertoo Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi.

Avainlippu-merkin ovat saaneet muun muassa kaikki Saarioisten klassikkopizzat, laktoositon ja rusinaton maksalaatikko sekä kaikki Balanssi-ateriat. Ensimmäiset Avainlipun kylkeensä saaneet Saarioisten tuotteet olivat salaatinkastikkeet, jotka merkittiin Avainlipulla keväällä 2012.

Avainlippu kertoo suomalaisesta työstä

Avainlippu kannustaa kuluttajia suosimaan suomalaisia tuotteita ja palveluita. Avainlippu oli eniten kuluttajia ostamaan kannustava tunnus tutkimuksessa, jossa tutkittiin eri tunnuksien vaikutusta kuluttajien ostomotivaatioon.*

Suomalaisen Työn Liitto voi myöntää Avainlippu-alkuperäismerkin Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle, jonka kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta. Se lasketaan mm. raaka-aine-, pakkaustarvike- sekä työkustannuksista. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

*Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimus Oy:llä vuonna 2017 teettämä Made by Finland -tutkimus, jossa vastaajina oli 1065 18−79-vuotiasta suomalaista.