Saarioinen Oy

Syksyllä on sadonkorjuun aika ja meillä Saarioisilla se tarkoittaa tietenkin herkuttelua tuoreilla kasviksilla. Ensimmäisenä kypsyvät vehreät pinaatit, joista keitämme samettisen pehmeää Pinaattikeittoa. Tuoreet herneet hurmaavat kesätorilla ja miksei siis myös keitossa! Syyskaudella valikoimassamme on uuden uutukainen Tuorehernesosekeitto. Se on makeista sokeriherneistä soseuttaen valmistettu kermaisen täyteläinen keitto, jonka kyytipoikana maistuu varmasti ruisleipäviipale.

Kaalinkerien pyöristyessä kerätään sato talteen, ja ensimmäisistä kaaleista saadaan tavallistakin mehevämpi ja maukkaampi maku suomalaisten syksyn perinneruokiin. Kaalinlehtiin kääräistyt Perinteiset Kaalikääryleet haudutamme ihanan maistuviksi siirappisessa liemessä. Lempeässä uunin lämmössä paahtuu myös monen suosikkiruoka Lihakaalilaatikko. Kokeile kaalikääryleiden ja lihakaalilaatikon piristyksenä Saarioisten Vähemmän sokeria Puolukkahilloa.

Puolukoista puheen ollen, syksyllä voi lämpimän aterian kruunata Saarioisten perinteisellä Vispipuurolla. Syksyn kirpsakan pirteät puolukat sulavat suussa kuohkeaksi vatkatun vispipuuron muodossa. Sitähän syö niin aamu-, ilta- kuin välipalana!