Saarioisten maksalaatikko on Suomen suosituin valmisateria, mutta tiedätkö, kuinka monta rasiaa sitä myydään vuodessa ja kuka maksalaatikon reseptin on kehittänyt?
Tiesitkö? Viisi faktaa maksalaatikosta:
- Maksalaatikon resepti on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1957 asti, ja alkuperäisen reseptin takana oli Saarioisilla työskennellyt talousopettaja Mertta Järvi.
- Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisateria* ja sitä myydään lähes 9 miljoonaa rasiaa vuodessa.
- Saarioisten Perinteinen maksalaatikko sisältää keskimäärin 21 rusinaa.
- Maksalaatikkopäivän kunniaksi järjestettiin vuonna 2017 Rusinoilla vai ilman -äänestys. Rusinavaalit innostivat suomalaisia, ja niissä annettiinkin huimat 10 400 ääntä. Rusinallinen maksalaatikko keräsi tuolloin selkeän 85 prosentin äänienemmistön.
- Maksalaatikkoa valmistetaan aivan kuten kotonakin, sen paistoaika on tunti ja uuni on 30 metriä pitkä.
*Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisateria. Lähde: Nielsen Homescan valmisruoan valmiit ateriat, 52 vkoa arvossa päättyen 9.9.2018