Villasukkamummo vieraili Saarioisilla

Kevättalvella melkoisen somekohinan nostanut ”Villasukkamummo” saatiin kevään kunniaksi vierailulle Sahalahteen. Isäntänä toimi tietenkin Saarioisten toimitusjohtaja Ilkka Brander.

Helmikuussa Saarioisten kuluttajapalveluun tuli kirjekuori, jossa oli kauniit käsinkudotut villasukat. Sukat oli osoitettu keittomainoksemme hellyttävälle pikkupojalle, jonka toisen isovarpaan kohdalla oli sukassa reikä. Kirjekuoressa oli mukana lyhyt saate, josta selvisi, että lähettäjä on 82-vuotias yhdeksän lapsenlapsen isoäiti Porista. Muita yhteystietoja hän ei ollut itsestään laittanut.

Aloitimme kuumeisen villasukkamummon etsinnän ja avuksi valjastimme sosiaalisen median. Toimitusjohtajamme Ilkka Brander osallistui myös etsintään jakamalla omalla some-tilillään postauksen ja luvaten tarjota villasukkamummolle lounaan, jos tämä sattuisi liikkumaan Tampereen suunnalla. Kirje ja sukat sulattivat suomalaisten sydämet. Ihmiset halusivat auttaa ja etsintäkuulutustamme jaettiin satoja kertoja.

Myös Porin paikallislehti Satakunnan Kansa tarttui uutiseen ja jakoi julkaisumme. Kului vain tunteja, kun eräs nuori mies Porista oli nähnyt julkaisumme. Hän soitti mummolleen ja kysyi, mahtoiko tämä olla lähettänyt villasukkia Saarioisille. Ja mummohan oli! Nuori mies, Ville nimeltään, otti yhteyttä Saarioisiin ja antoi mummonsa yhteystiedot.

Siltä seisomalta Ilkka Brander soitti mummolle ja esitti kutsun tulla vierailulle. Ilkka halusi vastapalveluksena huomioida mummon ystävällisen eleen.

Toukokuun vehreimpään aikaan vierailu järjestyi. Sinikka-mummo ja Ville saapuivat Saarioisten pääkonttorille toimitusjohtajan vieraaksi. Sinikalla oli Ilkalle jopa pieni tuliainen mukanaan – villasukat tietenkin! Matka jatkui Tampereelta Saarioisten kartanolle Sahalahteen. Kartanon emäntä Eija hemmotteli vieraita monenlaisilla herkuilla. Tämän jälkeen ohjelmassa oli tutustumista Saarioisten historianäyttelyyn Ilkan johdolla. Näyttely on koottu kartanon pihapiirissä sijaitsevaan rakennukseen ja kertoo kattavasti Saarioisten hienon ja monitahoisen historian vaiheista. Upea kartanomiljöö uinuvan puutarhan keskellä ja Saarioisten historian käänteet taisivat olla vieraillekin hienoinen yllätys. Oltiinhan kuitenkin Suomen suurimman valmisruokatehtaan kyljessä.

Päivä päättyi lämpimiin hyvästeihin molemmin puolin. Olipa ilo tarjota pieni elämyksellinen päivä niin hyväsydämisille ihmisille!

Ps. Villasukat toimitettiin talvipakkasilla mainoksen pikkupojalle. Ja käyttöönhän ne menivät!