Keudan pyörykkäpäivänä löytyy jokaiselle jotain

Keuda eli Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä järjesti lounasravintola-asiakkailleen Saarioisten avulla Pyörykkäbistron. Tarjolla oli pyöryköitä eri makuihin ja erilaisiin ruokavalioihin.

Palvelupäällikkö Soile Altio kertoo Keudalla olevan yhdeksän lounasravintolaa ja yhden kahvilan, joissa Saarioisten tuotteita hyödynnetään. Asiakkaina heillä on noin 1 500 ammattiopistoikäistä nuorta ja heidän opettajiaan.

- Olemme useana vuotena kansallisena pyörykkäpäivänä halunneet tarjota opiskelijoille erilaisia pyöryköitä. Se on ollut nuorten keskuudessa suosittu ruoka, Altio naurahtaa.

Pyörykät on tarjottu Saarioisten kehittämän Pyörykkäbistron muodossa. Pyörykkäbistro-konsepti on asiakkaan helposti toteutettavissa ja sen idea on tarjota Saarioisten laaja pyörykkävalikoima asiakkaan käyttöön. Pyörykkäbistron toteutuksen tueksi asiakas saa halutessaan ravintolaan erilaista painettua somistemateriaalia.

- Tämä Pyörykkäbistro oli tosi kiva idea. Tämä on helppo monistaa kouluihin tai henkilöstöravintoloihin.

Lounaslistalla on tarjolla joka päivä kolme vaihtoehtoa, joista yksi on kasvisvaihtoehto. Usein kasvisvaihtoehto on myös vegaaninen. Keudalla suositaan myös Sydänmerkin saaneita tuotteita. Saarioisten pyöryköistäkin löytyy useita Sydänmerkillisiä vaihtoehtoja. Tällä kertaa Keudan Pyörykkäbistroon oli valittu kolme pyörykkävaihtoehtoa: Kaura-kasvispyörykkä, Perinteinen lihapyörykkä ja Broilerpyörykkä. Näiden kastikkeeksi oli Saarioisten reseptillä valmistettu Vegemajoneesista mangoraja.

- Meillä noin 30 % pyöryköistä on kasvispyörykkää. Nuoret ovat hyvin ympäristötietoisia ja toisaalta kasvispyöryköissä on nykyisin hyvin proteiinia, mikä laajentaa käyttäjäkuntaa, Altio kuvaa.

Annoskoko voi vaihdella 5–15 pyörykän välillä. Keudalla ei ole erikseen määritelty pyöryköiden määrää syöjää kohden.

- Meillä on suositus pyöryköiden määrästä, mutta emme ole rajanneet sitä. Menekkiä osataan arvioida jo kokemuksella, Altio toteaa.

Altio kertoo, että pyöryköiden makuvaihtoehtojen valinnassa auttoi, kun henkilökunnan tiimi pääsi maistamaan ja testaamaan pyöryköitä. Pyörykkäpäivästä ei isommin tullut palautetta, mutta menekki kertonee onnistuneista valinnoista.