Omena cobbler

Valmistusohje

noin 6 annosta

Pese omenat ja ota omenaporalla kota pois. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot voideltuun  uunivuokaan. Lisää joukkoon kaneli ja hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita lusikalla niin että mausteet sekoittuvat. Lusikoi päälle omena-vaniljahilloa.

Tee taikina. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina omenoiden päälle ja levitä niin, että omenat peittyvät.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes omenat pehmeitä ja taikina päältä kullanruskea ja kypsä. Tarjoa omena cobbler vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.