2000-luku: Saarioisten äitien tekemää ruokaa jo yli 50 vuotta

Yhä useampi suomalainen asui yksin tai kaksin, ja yksilölliset kuluttajatarpeet lisääntyivät. Erilaiset ruokabuumit valtasivat mediatilaa. Suomi kansainvälistyi taloudellisesti ja kulttuurisesti. Matkapuhelinten ja internetin käyttö yleistyi nopeasti kaikkien suomalaisten keskuudessa. Saarioinen toi markkinoille suositut ruukkuruoat ja mainontaa siivitti yksi Suomen tunnetuimpia - ja edelleen Saarioisiin ja valmisruokaan yhdistyviä - sloganeita "Äitien tekemää ruokaa".

Väestörakenteen muuttuessa 2000-luvulla kotitalouksien koot pienentyivät ja 1-2 hengen talouksien lukumäärä kasvoi. Lisäksi kuluttajatarpeiden pirstaloituminen alkoi kiihtyä, kun väestön ikääntyessä ja asuessa pidempään kotona.

2000-luvun globalisaatio toi maailman lähemmäs suomalaisia kuin koskaan. Ruokaan liittyen alkoi nousta monenlaisia ilmiöitä karppauksesta proteiinibuumiin, superfoodeista gluteenin ja sokerin välttelyyn, hifistelyruoanlaitosta ruokahävikin vähentämiseen sekä kasvisbuumiin. Maailman maut tulivat myös Saarioisten keittoihin, esimerkiksi vuonna 2009 lanseerattiin Thai-kanakeitto ja Toscanalainen tomaattikeitto, joissa oli vahvat ja autenttiset maut. Myös laatikkoruokien valikoima monipuolistui, kun markkinoille tuli vuonn 2009 Bataattivuoka.

Pientaloudet ja yksilöllistynyt syöminen loivat kysyntää myös uuden tyyppisille valmisruoille, kuten ruukkusarjalle ja poronkäristylle. Edelleen suurta suosiota nauttivat Härkäruukku ja Kinkku-pekoniruukku tulivat markkinoille vuonna 2005. Kana-nuudeliruukku vuotta myöhemmin. Annosaterioita täydensivät Palapaisti ja perunamuusi (2006), Pannupihvi ja pippurikastike sekä Broilerleike ja valkoviinikastike.

2000-luvulla Saarioinen toi markkinaan uutena haudutetut puurot, kuten Riisipuuron, Suklaapuuron, Mannapuuron, Ohrapuuron ja Mustikka-grahampuuron. Samoihin aikoihin tulivat ensimmäiset heti syötävät tuotteet, täytetyt leivät ja wrapit. Esimerkiksi vuonna 2002 herkuteltiin uusilla Kinkku-homejuusto wrapeilla sekä Hedelmäisillä broilerwrapeilla. Seuraavana vuonna valikoimaan tuli Tonnikalawrap ja Tulinen pepperoniwrap. Hampurilaisvalikoimaan tulivat Iso Ruishampurilainen ja Kasvishampurilainen. Välipalavalikoimaa täydensivät myös uudenlaiset paahdettavat Italianleivät tomaatti-mozzarella ja kinkku-salami sekä parmesan-broiler.