Pakkaukset

Pakkaus kertoo tuotteesta ja suojaa tuotetta.

Pakkauksen tehtävänä on suojata tuotetta vaurioitumiselta ja ympäristöstä tulevilta haitoilta sekä säilyttää tuote laadukkaana valmistajalta kuluttajalle. Kestävä pakkaus estää elintarvikkeen likaantumisen ja vähentää hävikkiä jakeluketjun aikana.

Pakkauksesta löytyy myös tietoa tuotteesta. Pakkauksessa kerrotaan mm. tuotteen nimi, valmistusaineet, valmistaja, säilyvyysaika, säilytys- ja valmistusohjeet, ravintosisältö ja käytetyn pakkausmateriaalin laatu.

Pakkausmateriaalivalinnoissa turvallisuusnäkökohdat ovat ehdottomia, ja ympäristönäkökohdat otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Muovipakkauksissa kriteerinä on pakkauksen materiaali- tai energiahyötykäyttö, PVC-muoveja ei tuotepakkauksissa käytetä. 

 

Saarioinen on Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen ja hoitaa sitä kautta pakkauksiin kohdistuvat velvoitteensa.

 

Tuoretuotteiden kuljetuspakkaus on kiertävä muovilaatikko, jonka materiaali kierrätetään. Säilyvien, asiakkaille menevien tuotteiden kuljetuspakkaukset riippuvat tuotteesta, pahvialustat ja muovikääreet ovat tavallisimpia. Pakastetuotteet pakataan kartonki- tai aaltopahvilaatikoihin.

Saarioinen on Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen ja hoitaa sitä kautta pakkauksiin kohdistuvat velvoitteensa. RINKI Oy:lle ilmoitetaan joka vuosi markkinoille toimitettujen pakkausmateriaalien määrät ja maksetaan hyötykäytön järjestämisestä.

Lue lisää pakkausten hyötykäytöstä.