Saarioinen Oy

Raaka-aineet

Hyvät raaka-aineet ovat korkean laadun perusta. Haluamme Saarioisilla valmistaa herkullista, ravitsevaa ja turvallista ruokaa, joka maistuu kaikille suomalaisille. Hyvän ruoan perusta niin Saarioisissa kuin kotonakin ovat ensiluokkaiset ja tuoreet raaka-aineet. Valmiin ruoan tulee olla maultaan ja ulkonäöltään herkullista ja tietysti turvallista myös viimeisenä käyttöpäivänä.

Saarioisten tuotevalikoima on monipuolinen ja raaka-ainepohja on laaja. Raaka-aineille asetetut vaatimukset on määritelty raaka-aineryhmittäin. Ne riippuvat sekä raaka-aineen luonteesta että niiden käyttötarkoituksesta. Suurimmat raaka-aineryhmät ovat liha, vihannekset, viljatuotteet, sokeri, marjat ja hedelmät sekä kasviöljyt. Ostamamme raaka-aineet eivät saa olla säteilytettyjä eivätkä geenimuunneltuja.

Hankimme raaka-aineemme pääsääntöisesti kotimaasta. Kaikkia käyttämiämme raaka-aineita ei Suomesta saa pohjoisen sijaintimme vuoksi. Kotimaasta hankitaan noin 75 % raaka-aineista. Lue lisää liharaaka-aineista ja auditoinneista.

Saarioisten käyttämästä liharaaka-aineesta valtaosa on kotimaista. Ulkomainen naudan, sian, kalkkunan ja broilerin liha tuodaan EU:n alueelta. Karitsa ja saksanhirvi tuodaan saatavuuden vuoksi Uudesta-Seelannista.

Raaka-ainetoimittajien toimintaa käydään tarkastamassa paikan päällä. Arviointi kohdistuu toimittajan laaduntuottokykyyn. Ainoastaan hyväksytyiltä toimittajilta ostetaan raaka-aineita. Vastaanotettaessa raaka-aine-erä tarkastetaan. Tarkastus käsittää sekä aistinvaraisen arvioinnin että näytetutkimukset. Vain tarkastuksen läpäisseet erät otetaan käyttöön.

Geenimuuntelulinjaus

Saarioinen ei ole käyttänyt eikä käytä geenimuunneltuja raaka-aineita tuotteita valmistaessaan. Vaatimus GM-vapaudesta esitetään raaka-ainetilauksen yhteydessä kaikille raaka-aineille. 

Saarioinen noudattaa pakkauksien päällysmerkinnöissä lain vaatimuksia. Jos tuotteen raaka-aineet olisivat geenimuunneltuja, se merkittäisiin tuotepakkaukseen.