Raaka-aineet

Hyvät raaka-aineet ovat korkean laadun perusta. Haluamme Saarioisilla valmistaa herkullista, ravitsevaa ja turvallista ruokaa, joka maistuu kaikille suomalaisille. Hyvän ruoan perusta niin Saarioisissa kuin kotonakin ovat ensiluokkaiset ja tuoreet raaka-aineet. Valmiin ruoan tulee olla maultaan ja ulkonäöltään herkullista ja tietysti turvallista myös viimeisenä käyttöpäivänä.

Saarioisten tuotevalikoima on monipuolinen ja raaka-ainepohja on laaja. Raaka-aineille asetetut vaatimukset on määritelty raaka-aineryhmittäin. Ne riippuvat sekä raaka-aineen luonteesta että niiden käyttötarkoituksesta. Suurimmat raaka-aineryhmät ovat liha, vihannekset, viljatuotteet, sokeri, marjat ja hedelmät sekä kasviöljyt. Ostamamme raaka-aineet eivät saa olla säteilytettyjä eivätkä geenimuunneltuja.

Hankimme raaka-aineemme pääsääntöisesti kotimaasta. Kaikkia käyttämiämme raaka-aineita ei Suomesta saa pohjoisen sijaintimme vuoksi. Kotimaasta hankitaan noin 75 % raaka-aineista. Lue lisää liharaaka-aineista ja auditoinneista.

Saarioisten käyttämästä liharaaka-aineesta valtaosa on kotimaista. Ulkomainen naudan, sian, kalkkunan ja broilerin liha tuodaan EU:n alueelta. Karitsa ja saksanhirvi tuodaan saatavuuden vuoksi Uudesta-Seelannista.

Raaka-ainetoimittajien toimintaa käydään tarkastamassa paikan päällä. Arviointi kohdistuu toimittajan laaduntuottokykyyn. Ainoastaan hyväksytyiltä toimittajilta ostetaan raaka-aineita. Vastaanotettaessa raaka-aine-erä tarkastetaan. Tarkastus käsittää sekä aistinvaraisen arvioinnin että näytetutkimukset. Vain tarkastuksen läpäisseet erät otetaan käyttöön.

Saarioisten tavoite on luopua häkkikananmunien käytöstä 31.12.2025 mennessä.

Geenimuuntelulinjaus

Saarioinen ei ole käyttänyt eikä käytä geenimuunneltuja raaka-aineita tuotteita valmistaessaan. Vaatimus GM-vapaudesta esitetään raaka-ainetilauksen yhteydessä kaikille raaka-aineille.