Lisäaineet ja säilyvyys

Haluamme Saarioisilla valmistaa herkullista, ravitsevaa ja turvallista ruokaa, joka maistuu kaikille.

Joidenkin valmisruokien valmistukseen käytetään myös lisäaineita. Ne ovat pitkälti samoja aineita, joita käytetään myös kotona ja suurkeittiöissä. Monet lisäaineet ovat luonnosta peräisin. Niiden käytöllä pyritään parantamaan esim. tuotteen säilyvyyttä, rakennetta, väriä tai makua.

Lisäaineita on Saarioisilla käytetty aina erittäin harkiten. Niitä ei koskaan lisätä turhan takia.

Lisäaineita on Saarioisilla käytetty aina erittäin harkiten. Niitä ei koskaan lisätä turhan takia. Osassa valmisruokia ei lisäaineita tarvitse käyttää lainkaan. Tällaisia ruokia ovat mm. maksalaatikko, lihamakaronilaatikko ja lihaperunasoselaatikko. 

Eräitä valmisruoissa yleisimmin käytössä olevia lisäaineita ovat muunnetut kasvitärkkelykset, joita käytetään vehnä- tai maissijauhojen tapaan sakeuttamaan liemiä, kastikkeita ja keittoja. Esimerkiksi muunnetun maissitärkkelyksen käyttö keitoissa varmistaa, että keiton rakenne säilyy koko säilyvyysajan ja kotona lämmitettäessä ensiluokkaisena. Muunnetut tärkkelykset ilmoitetaan aina omalla nimellään kasvialkuperä mainiten. 

Kaikki muut Saarioisten käyttämät lisäaineet ilmoitetaan aina ryhmänimellä ja E- koodilla, jolloin käytetyt lisäaineet on helppo halutessaan tarkistaa ruoan aineosaluettelosta. 

Pyrimme välttämään aromivahventeita. Saarioisten valmisruokiin ei ole lisätty natriumglutamaattia. 

Värejä valmisruokiin käytetään vain, jos ruoka sitä ehdottomasti vaatii. Käyttämämme väriaineet ovat luonnollista alkuperää. Esim. ruskean kastikkeen värin säilymistä parannetaan lisäämällä kastikkeeseen poltettua sokeria, jonka lisäainenimi on sokerikulööri. 

Valmistuksessa käytetyt jalostetut raaka-aineet (esim. liemivalmisteet, maustekastikkeet) saattavat sisältää lisäaineita. Suosimme raaka-aineita, joissa lisäaineita on mahdollisimman vähän. Raaka-aineiden sisältämistä lisäaineista ilmoitetaan aina lihavalmisteiden sisältämät fosfaatti ja nitriitti. 

MIHIN KOTIRUOKAA SELVÄSTI PIDEMPI SÄILYVYYS PERUSTUU?

Säilyvyys perustuu kotioloista poikkeavaan erittäin nopeaan jäähdytykseen, valmistusprosessin aikaiseen hyvään hygieniaan, laadukkaisiin raaka-aineisiin, vakioituihin säilytysolosuhteisiin ja oikeisiin paistolämpötiloihin.

Esimerkiksi Saarioisilla uunista tullut laatikkotuote jäähdytetään tunnissa +3 asteeseen. Raaka-aineet ovat tarkkaan valittuja ja aina tuoreita ja laatikoiden valmistukseen käytettävä liha on leikattu edellisenä päivänä ja jauhetaan valmistuspäivän aamuna.