Grillaus- ja marinointikastikkeet lihansyöjälle ja vegaanille

Marinadi, maustekastike ja grillauskastike antavat tuhtia makua esimerkiksi wokkeihin, liha- ja kasvisvartaisiin ja grilliruokiin. Valmis marinadi viimeistelee ruokasi ja tuo niihin tulisuutta, täyteläisyyttä tai makeutta vaikkapa aasialaisista keittiöistä. Usein marinadit ovat maultaan niin vahvoja ja tiiviitä että pieni loraus riittää. Tarkoitushan on nimenomaan korostaa ja syventää ruoka-aineiden omaa makua.

Tiesitkö, että monet Saarioisten grillauskastikkeista sopii myös vegaaneille? Vegaaniruokien grillaukseen sopivat Saarioisten valikoimasta perinteinen Grillauskastike ja Marinointikastike. Tuhdimpi kastike Memphis Smoky BBQ -maustekastike sopii myös vegaaneille. Täysin kasvispohjainen maustekastike on myös Sweet Chili -kastike, joka sopii grillattujen vihannesten kylkeen.

Maustekastikkeet ja marinointikastikkeet

Marinadi, maustekastike ja grillauskastike terävöittävät esimerkiksi wokkien, liha- ja kasvisvartaiden tai grilliruokien makua. Valmis marinadi viimeistelee ruokasi ja tuo niihin tulisuutta, täyteläisyyttä tai makeutta vaikkapa aasialaisista keittiöistä. Usein marinadit ovat maultaan niin vahvoja ja tiiviitä, että riittää, kun niitä lisää ruokaan pienen lorauksen. Tarkoitushan on korostaa ja syventää, ei peittää ruoka-aineiden omaa makua.

MARINADI VALITAAN MAUSTETTAVAN MUKAAN

Liharuoat ovat ehkä tutuin käyttökohde erilaisille marinointi- ja grillauskastikkeille, mutta marinadi sopii mainiosti myös kasvisten ja broilerin maustamiseen sekä wrappeihin, leipiin ja jopa jälkiruokiin. Kokeile  rohkeasti, miten marinadi sopii myös erilaisiin tahnoihin ja dippikastikkeisiin. Pulled pork -pitaleipään saat happaman ja makean säväyksen Sweet Chili -kastikkeella. Hapanimelä on tuttu makuyhdistelmä myös korealaisessa keittiössä. 

Pulled pork nousi jokin aika sitten nopeasti suomalaisten suosioon. Eikä ihme, sillä esimerkiksi Pulled pork pitaleivällä maistuu ihanan mehevälle ja mukavaa savun makua siihen saadaan Saarioisten Memphis Smoky BBQ -kastikkeella. Hickory-savun makuinen makea marinadi sopii ruokien viimeistelyyn ja maustamiseen. 

Perinteinen ja tutumpi Grillauskastike on Huittisten tuotekehittäjiemme erityisesti grillaajille kehittämä kastike, jolla lihan pintaan saadaan täydellinen maku. Grillauskastike käy erityisesti lihan, grilliwurstien, makkaran tai kasvisten maustamiseen grillauksen loppuvaiheessa. 

Marinointikastikkeemme puolestaan on tarkoitettu erilaisten kokolihojen marinointiin ja mureuttamiseen ennen grillaamista tai paistamista. Anna marinadin maustaa liha muutama tunti jääkaapissa esimerkiksi muovipussiin suljettuna. Kääntele lihaa aika ajoin niin, että marinadi peittää lihan pinnan kokonaan ja liha marinoituu tasaisesti. Pihvit, kyljykset ja vartaisiin pujotettavat lihat marinoituvat nopeammin, kokonaiset paistit tai fileet vaativat yön yli marinoitumista. Pyyhi lihan pinta ennen grillaamista talouspaperiin, sillä sokeria sisältävät kastikkeet palavat helposti. Marinointikastiketta voi käyttää grillauksen yhteydessäkin, mutta tällöin sitä riittää ohut sipaisu lihan pintaan.

KUINKA KAUAN MARINADI SÄILYY?

Mauste-, marinadi- ja grillauskastikkeemme säilyvät parhaiten viileässä valolta suojattuna. Avattuna kastikkeet on säilytettävä jääkaapissa. Ja muista aina ravistaa kastikepullo ja marinadi ennen käyttöä, jotta aineosat sekoittuvat parhaalla tavalla.

Kaikki kastikkeet valmistetaan Huittisissa, Satakunnan sydänmailla sijaitsevassa tehtaassamme.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi