Saarioinen Oy

Valtion ravitsemusneuvottelukunta laajensi helmikuussa 2015 jodioidun suolan käyttösuositusta koskemaan elintarviketeollisuutta, koska tällä hetkellä väestön jodin saanti ravinnosta on liian vähäistä. Saarioinen siirtyy jodioidun suolan käyttöön ensimmäisenä suomalaisena ruokatalona. Muutos tapahtuu asteittain jo tästä syksystä lähtien.

Neuvottelukunnan suosituksen mukaan väestön jodin saantia parannetaan parhaiten käyttämällä jodioitua suolaa. Sen johdosta neuvottelukunta suosittaa, että Suomessa siirryttäisiin vähitellen käyttämään jodia sisältävää suolaa kaikessa ruoanvalmistuksessa, myös elintarviketeollisuudessa.

– Toistaiseksi elintarviketeollisuus on käyttänyt jodioitua suolaa harvoin muun muassa siksi, että aiemmin on katsottu kotona käytetyn jodioidun ruokasuolan taanneen riittävän saantitason, Saarioisen innovaatiojohtaja Mirja Lonka selvittää.

– Kulutustottumusten muuttuessa valtaosa ruoasta syödään kuitenkin kodin ulkopuolella tai ostetaan kotiin valmiina, mikä korostaa elintarviketeollisuuden käyttämän suolalaadun merkitystä jodin saannissa. Tällä hetkellä jodia saadaan ravinnosta tutkimusten mukaan väestötasolla liian vähän, hän jatkaa.

Uuden suosituksen myötä Saarioinen aloittaa ensimmäisenä suomalaisena ruokatalona jodioidun suolan käytön tuotteissaan asteittain syksystä 2015 lähtien.

– Ensimmäiset jodioitua suolaa sisältävät tuotteet ovat jo markkinoilla, sillä jodioitua suolaa käytetään muun muassa uusissa Balanssi-sarjan aterioissa. Kaikki Saarioisten tehtailla ruokaan lisätty suola vaihdetaan jodioituun laatuun vuoden 2016 aikana. Kuluttaja tunnistaa jodia sisältävällä suolalla maustetut tuotteet "jodioitu suola" -pakkausmerkinnästä, Lonka kertoo.

Lisätietoja:

Innovaatiojohtaja Mirja Lonka, Saarioinen Oy, puh. 050 582 4125, sähköposti mirja.lonka@saarioinen.fi

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa ruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyviä tuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2014 oli 282,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1340 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella ja Huittisissa sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa

www.saarioinen.fi