Saarioinen Oy

Saarioinen lanseerasi huhtikuussa täysin uudenlaisen, täysjyväkaurakuoreen tehdyn riisipiirakan. Täysjyväkaura-riisipiirakassa tuttu muoto ja riisipuurotäyte saavat rinnalleen kauran terveelliset ominaisuudet.

Saarioisten Täysjyväkaura-riisipiirakka on markkinoiden ensimmäinen kaurapiirakka. Kaura on terveellinen viljaraaka-aine, joka sopii monille. Uuden Täysjyväkaura-riisipiirakan kuoren viljasta 100 prosenttia on täysjyväkauraa, kuten kauralesettä, joka tuo piirakan rakenteeseen rouheutta ja korostaa sen viljaisaa makua.

– Riisipiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaisten ruokailuhetkiin. Kaurataikinasta leivottu piirakkavaihtoehto on varmasti monien mieleen, sillä kaura on hyvin siedetty vilja, joka ei turvota vatsaa. Se on myös varsinaista voimaviljaa: täynnä energiaa, kuituja ja hyviä rasvoja, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Katriina Virtanen.

Kaurataikinan käsittely ei ole aivan yksinkertaista kauratuotteista usein puuttuvan sitkon takia. Täysjyväkaura-riisipiirakassa se on saatu aikaan käyttämällä taikinassa maitorahkaa ja psylliumia. Psylliumia saadaan jänönratamokasvin kuivatuista siemenkuorista, ja se sisältää runsaasti ravintokuitua. Piirakan kaulinnassa käytetään myös pieni määrä vehnäjauhoa.

Täysjyväkaura-riisipiirakka täydentää Saarioisten kuluttajille suunnattujen riisipiirakoiden sarjaa. Jo ennestään valikoimaan kuuluvat vehnäkuoriset Iso vaalea riisipiirakka ja Pieni vaalea riisipiirakka sekä ruiskuoriset Iso tumma riisipiirakka sekä Pieni perinteinen riisipiirakka. Riisipiirakat maistuvat maukkaimmilta juuri leivänpaahtimesta otettuina.

Tuotetiedot:Täysjyväkaura-riisipiirakka 4 kpl 280 g. Aineosat: Vesi, täysjyväkaura 21 % (jauho, hiutale, lese), riisi 16 %, muunnettu maissi-, tapioka- ja perunatärkkelys, rypsiöljy, laktoositon ruokakerma ja maitorahka, kasvirasva (rapsiöljy, kovetettu rapsiöljy), voi, vehnäjauho, sokeri, suola, psyllium, hiiva, väri (E 160a). Kuidun lähde. Sisältää pienen määrän vehnää, jota käytetään kaulintajauhona. Saattaa sisältää kananmunaa.

Lisätietoja:

Markkinointipäällikkö Päivi Pitkämäki, Saarioinen Oy, Gsm 050 586 5316, E-mail paivi.pitkamaki@saarioinen.fi

Saarioinen lyhyesti

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa ruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyviä tuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2014 oli 282,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1340 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella ja Huittisissa sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa.

www.saarioinen.fi