Saarioinen Oy

Saarioisten liikevaihto vuonna 2014 oli 282,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 3,1 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski edelliseen vuoteen nähden noin 44 miljoonaa euroa. Liikevaihdon laskuun vaikutti erityisesti naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoimintojen myynti Atrialle alkuvuodesta 2014. Liikevoiton laskuun vaikuttivat edellä mainittujen liiketoimintojen myynnistä syntyneet toiminnalliset kertaluontoiset kustannukset, sekä ruoan kysynnän odotettua heikompi kasvu.

Lihan hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoimintojen myynnistä kertyneet kirjanpidon myyntivoitot ja -tappiot on kirjattu satunnaisiin tuottoihin tai kuluihin Saarioinen Oy:llä tai Artekno-Saarioinen Oy:llä. Nettoinvestoinnit olivat 7,3 miljoonaa euroa. Saarioisten omavaraisuusaste säilyi hyvänä ollen 59,9 %. Henkilöstön keskimääräinen vahvuus oli 1 340 henkilöä.

Vähittäiskauppamarkkinoilla kysyntä oli vakaata, mutta hieman laskevaa. Saarioinen säilytti vahvan asemansa valmisruokien, marjavalmisteiden ja salaattikastikkeiden markkinajohtajana ja jatkoi valmisruoan pizzamarkkinoiden kasvattamista Pizza Piccolo -tuotteiden lanseerauksella. Saarioinen kasvatti markkinaosuuttaan myös leivänpäällismarkkinoilla. Joulu, Saarioisille tärkeä myyntisesonki, onnistui kokonaisuudessaan hyvin.

Foodservice-markkinoilla kysyntä jatkoi laskuaan. Kotitalouksien heikentynyt ostovoima ja yleinen talouden epävarmuus supistivat ruokapalveluiden kysyntää. Foodservice-markkinoilla Saarioinen säilytti markkinajohtajan aseman valmisruoka-, salaattikastike- ja marjajalosteissa.

”Saarioisilla on viime vuoden aikana panostettu uuden strategian tekemiseen ja toimeenpanoon. Nyt toteutamme uutta strategiaa. Tavoitteenamme on olla arvostetuin ja luotettavin alan toimija Suomessa. Haluamme olla toimialamme edelläkävijä ja löytää parhaat ratkaisut yhdessä asiakkaidemme kanssa syömisen eri tilanteisiin. Tarjoamme kuluttajille puhtaista hyvistä raaka-aineista valmistettuja maukkaita ja laadukkaita tuotteita. Tämän kaiken teemme intohimolla ja innostuneesti”, toteaa Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä.

 

Lisätietoja:

Ilkka Mäkelä, toimitusjohtaja, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7527, 0500 831 116,
Heikki Hytönen, johtaja, talous ja tietohallinto, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7518, 0500 331 378

Saarioinen lyhyesti

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa ruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyviä tuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2014 oli 282,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1340 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella ja Huittisissa sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa.

www.saarioinen.fi