Saarioinen Oy

Suomalainen perheyritys Saarioinen täyttää tänä keväänä 60 vuotta. Kolmen veljeksen perustama yritys on vuosikymmenten aikana vakiinnuttanut asemansa suomalaisten ruokapöydissä ja arjessa, johon tarjoaa helpotusta muun muassa kansan rakastamien laatikkoruokien sekä pizzan muodossa.

Saarioisten toiminta käynnistyi Sahalahdella Saarioisten kartanossa 1940-luvulla, ja yrityksen varsinainen syntymäpäivä asettuu vuoteen 1955.

Tällä hetkellä Saarioinen jatkaa toimintaansa toisessa polvessa ja se työllistää kotimaassa noin 1 500 henkilöä kolmella paikkakunnalla. Perheyrityksen valmistamaa ruokaa tarjotaan suomalaiskotien lisäksi useissa henkilöstöravintoloissa, vanhainkodeissa ja kouluissa.

Matka yhdeksi Suomen merkittävimmistä elintarvikealan yrityksistä on ollut monivaiheinen ja pitänyt sisällään niin tupakan viljelyä, kukkamullan valmistamista kuin broilerien tuomisen Suomeen.

– Toimintaamme on aina ohjannut ennakkoluulottomuus ja edelläkävijyys. Näihin aineksiin pohjautui myös idea, jonka perusteella Saarioisten kartanon satoa 1950-luvulla alettiin säilöä teollisesti. Tuota vaihetta voisi kuvailla ruokatalomme ensiaskeleeksi, kertoo Saarioisten hallituksen puheenjohtaja ja omistajasuvun edustaja Kaisu Avotie.

Normaalia kotiruokaa, vain hieman suuremmalla mittakaavalla

Valmisruokien teollinen tuotanto käynnistyi toden teolla 1950-luvun lopussa, mikä helpotti varsinkin perheenäitien arkea näiden siirtyessä töihin kodin ulkopuolelle.

– Yksi ensimmäisistä valmistamistamme ruoista oli maksalaatikko, jonka valmistus alkoi vuonna 1957. Se on yhä edelleen yksi suosituimmista tuotteistamme. Maksalaatikkoa valmistetaan Sahalahdella yli kahdeksan miljoonaa rasiaa vuodessa, Avotie kertoo.

Klassikkoruokien lisäksi Saarioinen kehittää ja valmistaa jatkuvasti potentiaalisia tulevaisuuden klassikoita. Ruokatrendien muuttuessa nopeasti on ruokatalon seurattava aikaa ja kuluttajien käyttäytymistä herkällä korvalla.

– Seuraamme tarkasti maailmalta tulevia signaaleita ja pyrimme olemaan ajan hermolla siitä, mitkä saattaisivat olla seuraavia ruokatrendejä. Trendien tullessa ja mennessä yksi asia kuitenkin on ja pysyy: haluamme valmistaa puhtaista raaka-aineista hyvää ruokaa. Saarioisilla ruoka on aina tehty samoin kuin kotonakin tehdään – kattilat toki ovat isompia, Avotie summaa.

Lisätietoja:

Ilkka Mäkelä, toimitusjohtaja, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7527, 0500 831 116
Katriina Virtanen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7347, 040 724 3570
Lisätietojen antajat tavoitettavissa keskiviikkona 20.5. klo 9-13 välillä

Saarioinen lyhyesti

Saarioinen on kotimainen perheyritys ja yksi Suomen johtavista ruokataloista. Saarioinen toimii hyvän arjen puolesta tarjoamalla maistuvaa ruokaa, lihaa, lihavalmisteita ja säilyviä tuotteita päivän eri ruokailuhetkiin. Saarioinen on markkinajohtaja useilla toimialueillaan.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2014 oli 282,3 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli keskimäärin 1340 henkilöä. Saarioisilla on tehtaita Kangasalla, Valkeakoskella ja Huittisissa sekä pääosin Baltian markkinoille tuotteita tekevä valmisruokatehdas Virossa.

www.saarioinen.fi