Saarioinen Oy

Suomalaiset käyttivät ahkerasti äänioikeuttaan Saarioisten rusinavaalissa, jossa etsittiin vastausta maksalaatikon ikuisuuskysymykseen. Voittajaksi selviytyi niukalla äänten enemmistöllä rusinallinen klassikko.

- Aivan ensiksi haluan kiittää kaikkia äänestäneitä. Kahden viikon värikkään vaalikampanjan päätteeksi suomalaiset äänestivät supervaalipäivänä rusinallisen maksalaatikon suosikikseen, kertoo Saarioisten markkinointipäällikkö Päivi Pitkämäki.

Saarioisten Facebook-sivuilla 18. toukokuuta alkaneessa Rusinavaalissa suomalaiset antoivat yli 4 000 ääntä. Annettujen äänten perusteella rusinat nauttivat suomalaisten suosiota 61 prosentin äänisaaliilla. Ikuisuuskysymyksen ratkaiseminen innosti suomalaisia: vilkkaan äänestyksen ohella vaalivideoita katseltiin yhteensä hieman päälle 330 000 kertaa.

- Maksalaatikon rusinoista on saatu vuosien varrella paljon palautetta. Siitä lähtien, kun toimme laktoosittoman ja rusinattoman laatikon kauppoihin, on tasaisesti toivottu myös laktoositonta laatikkoa rusinoilla. Nyt sekin on kaupoissa, Pitkämäki sanoo.

Maksalaatikon lempinimi selvisi samalla

Rusinavaalien yhteydessä Saarioinen selvitti kyselytutkimuksella, millä nimellä maksalaatikkoa kutsutaan.

- Kyselytutkimuksemme mukaan maksalaatikon suosituimmat lempinimet ovat maksis, maksaloora ja maksaloota. Yksittäisten vastausten joukossa oli värikkäitä ehdotuksia, kuten rusinaherkku, Mazda ja Liverpool. Suurin osa vastaajista kertoi kuitenkin kutsuvansa klassikkoa sen alkuperäisellä nimellä tai ei nimennyt erikseen lempinimeä, sanoo Pitkämäki.

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten tilaamaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2016. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään 15–70-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Saarioisen maksalaatikko on Suomen suosituimpia valmisruokia, jota syödään noin kahdeksan miljoonaa rasiaa vuosittain. Tutustu klassikkotuotteeseen täältä.

Mikä on paras lempinimi maksalaatikolle?

  • Maksalaatikko 15 %
  • Maksis 14 %
  • Maksaloota tai -loora 10 %
  • Muu 23 %
  • EOS 38 %

Lisätietoja:
Päivi Pitkämäki, markkinointipäällikkö, Saarioinen, 050 586 5316, paivi.pitkamaki(a)saarioinen.fi

Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja. www.saarioinen.fi