Saarioinen Oy

Saarioisen liikevaihtoa rasittivat viime vuonna koko elintarvikealaa koskeva hintakilpailu ja kotimaisen kuluttajakysynnän lasku. Saarioinen jatkoi kuitenkin valmisruokien markkinajohtajana sekä Vähittäiskauppa- että Foodservice-sektorilla. Yritys uskoo, että strategian mukaiset uudistukset vahvistavat kilpailukykyä ja näkyvät kuluvan vuoden tuloksessa positiivisesti.

Saarioisten liikevaihto vuonna 2015 oli 259,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski edelliseen vuoteen verrattuna noin 23 miljoonaa euroa ja tulos ennen satunnaisia eriä oli 0,8 miljoonaa euroa.

”Liikevaihtomme pienenemisessä näkyy edelleen se, että luovuimme naudan, sian ja broilerin hankinta-, teurastus- ja leikkuuliiketoiminnoista vuonna 2014. Lukuihin vaikuttivat myös koko elintarvikealaa ravisteleva hintakilpailu sekä kuluttajakysynnän lasku. Näiden lisäksi tulokseen vaikuttivat yt-neuvotteluista johtuneet kertaluonteiset kuluerät, joita kirjattiin viime vuoden tulokseen noin kaksi miljoonaa euroa”, Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä kertoo.

Saarioisten nettoinvestoinnit olivat 10,2 miljoonaa euroa ja sen omavaraisuusaste säilyi hyvänä ollen 59,1 %. Henkilöstöä oli keskimäärin 1 325 henkeä.

Valmisruoissa pinnalla terveellisyys ja hyvinvointi sekä liikkuva elämäntapa

Valmisruokien kulutuksessa korostui viime vuonna arjen helpottamisen ohella terveellisyys- ja hyvinvointitrendi, mikä on lisännyt keittojen ja salaattiaterioiden myyntiä. Trendi näkyy myös syksyllä 2015 Saarioisten lanseeraamassa Balanssi-tuotesarjassa, joka pohjautuu ravitsemussuosituksiin ja on kerännyt kuluttajilta runsaasti positiivista palautetta.

Suomalaisten entistä liikkuvampi elämäntapa puolestaan näkyi välipalojen suosion kasvuna: esimerkiksi Saarioisten uusia marjaisia Vispis-välipaloja myytiin vuoden 2015 aikana yli miljoona kappaletta.  Lihavalmistetuotteissa suosiotaan kasvattivat erityisesti raakamakkarat, joiden myynti kasvoi 35 % edellisvuoteen verrattuna.

Foodservice-markkinoilla kysyntä säilyi edellisen vuoden tasolla, ja Saarioinen säilytti markkinajohtajan aseman valmisruuissa Vähittäiskaupan ohella myös Foodservice-sektorilla.

Vuoden aikana Saarioinen alkoi toteuttaa uutta strategiaansa suomalaisten arjen helpottamisessa. Tavoitteena on tarjota laaja valikoima herkullista ruokaa syömisen eri hetkiin.

”Tuomme tänäkin vuonna markkinoille runsaasti uutuuksia vastataksemme kuluttajien toiveisiin ja syömisen trendeihin. Panostamme muun muassa hyvinvointitrendiin Balanssi-sarjamme uusilla lanseerauksilla sekä kasvavaan välipalamarkkinaan useilla eri tuotteilla. Panostamme myös ruuanlaittoa helpottaviin tuotteisiin. Uskon, että määrätietoinen uuden strategian toteuttaminen ja kilpailukyvyn parantamiseen tähtäävät toimenpiteet näkyvät jo kuluvana vuonna yhtiömme tuloksessa”, Mäkelä summaa.

 

 

Ennakkotieto 2015

Tilinpäätös 2014

 

 

 

Liikevaihto (mEUR)

259,6

282,3

Tulos ennen satunnaisia eriä (mEUR)

0,8

2,0

Nettoinvestoinnit (mEUR)

10,2

7,3

Omavaraisuusaste, %

59,1

59,9

Henkilöstö keskimäärin

1 325

1 340

  

Lisätietoja:

Ilkka Mäkelä, toimitusjohtaja, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7527, 0500 831 116,
Satu Virtanen, talousjohtaja, Saarioinen Oy, puh. (03) 244 7234, 050 363 8192

 

Saarioinen lyhyesti
Kotimainen perheyritys Saarioinen on helpottanut suomalaisten arkea ja luonut merkittäviä makumuistoja jo 60 vuoden ajan. Tänä päivänä olemme yksi Suomen johtavista ruokataloista 259,6 miljoonan euron liikevaihdolla (2015).

Kangasalan Sahalahdella sijaitsevan Saarioisten kartanon ympärille on kasvanut moderni ruokatalo. Kangasalan lisäksi hyvää ruokaa valmistuu Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 325 saarioislaisen voimin. Yhdessä valmistamme puhtaista raaka-aineista suomalaisten lempiruokia – sekä klassikoita että tulevia uusia suosikkeja. www.saarioinen.fi