Saarioinen Oy

Maksalaatikko rusinoilla vai ilman -äänestys innosti suomalaisia. 10.10. vietetyn Maksalaatikkopäivän kunniaksi järjestetyissä rusinavaaleissa annettiin yli 10 400 ääntä. Äänestyksessä selkeä 85 prosentin enemmistö oli rusinoiden puolella.

Saarioisten Perinteisessä maksalaatikossa on keskimäärin 21 rusinaa, mutta se onko maksalaatikossa ylipäänsä sijaa rusinoille, on kysymys, johon on yhtä monta mielipidettä kuin syöjääkin. Näitä mielipiteitä kartoitettiin myös Saarioisten Facebook-sivulla järjestetyssä Rusinavaalit-livelähetyksessä.

”Oli ilo huomata, että suomalainen perinneruoka herättää tunteita. Osasimme toki uumoilla aiheen herättävän keskustelua, sillä viime viikon alussa Saarioisten Facebook-sivulla julkaistu ennakkoääniä kartoittava postaus keräsi runsaassa viikossa yhteensä yli 15 000 ääntä tai kommenttia”, kertoo viestintäpäällikkö Anu Lehtinen Saarioisilta.

Eilisen live-lähetyksen lisäksi äänestää sai Helsingissä, Turussa ja Tampereella järjestettyjen maksalaatikkojakelujen yhteydessä.

“Olemme ihmisten intohimoisesta suhtautumisesta erittäin mielissämme. Se kielii tuotteen ikonisuudesta ja siitä, että maksalaatikko on ansainnut oman päivänsä”, Lehtinen iloitsee. 

Annettujen äänten lisäksi vaalit kirvoittivat myös tuhansia kommentteja, joista monissa jaettiin maksalaatikkoon liittyviä muistoja. Maksalaatikkoaiheisia muistoja on voinut jättää Saarioisten kotisivuille, jossa muistelijoiden kesken on arvottu maksalaatikko-t-paitoja ja -julisteita graafikko Erik Bruunin kuvituksella. Lähes 400 ihmistä on käynyt sivustolla kertomassa oman muistonsa.

Alkuperäisen maksalaatikkoreseptin takana oli Saarioisilla työskennellyt talousopettaja Mertta Järvi. Tuotteen resepti on pysynyt muuttumattomana vuodesta 1957 asti. Nykyäänkin riisiä ja maksaa maustavat valkopippuri ja suola.

60 vuodessa valmistusmäärät ovat kuitenkin muuttuneet merkittävästi: Saarioisten maksalaatikko on Suomen ostetuin valmisruoka-ateria*, ja sitä myydään lähes 9 miljoonaa rasiaa vuodessa.

Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla (2016). Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957 - www.saarioinen.fi

Lisätietoja:

Saarioinen Oy, Anu Lehtinen, viestintäpäällikkö, puh. 050 529 8569

*Lähde: Nielsen Homescan valmisruoan valmiit ateriat, 52vkoa arvossa päättyen 16.7.2017