Saarioinen Oy

Yhä useampi suomalainen ostaa lounaansa take away’na ja syö välipalansa liikkeessä. Vegebuumin myötä myös kasvispainotteisten välipalojen suosio on kasvanut. Riisipiirakka ja lihapiirakka ovat suomalaisten klassikkovälipaloja, joista Saarioinen tuo nyt kauppoihin vegaaniset vaihtoehdot: Vegaanisen riisipiirakan sekä Veggie-kasvispiirakan.

Take away -tuotteisiin kuuluvat heti valmiit ja mukaan otettavat ruoka-annokset, juomat sekä välipalat, jotka eivät vaadi kypsentämistä. Yhä useampi erityisesti kaupungissa asuva suomalainen ostaa lounaan mukaan otettavaksi ja työ- tai opiskelupaikalla tai matkalla liikennevälineessä syötäväksi. Saarioisten tämän vuoden suosituimpia heti syötäviä tuotteita ovat ruokaisat salaattiateriat, Vispis-marjavälipalat, Eväs-leivät sekä Eväs-wrapit.

”Ihmiset viettävät suuren osan päivästään liikkeessä. Helposti syötävien sekä ruokaisten välipalojen suosio on nousussa, mikä näkyy myös Saarioisten take away -tuotteiden kasvavassa kysynnässä. Nopeissa mukaan otettavissa aterioissa arvostetaan tutkimuksemme mukaan erityisesti ruoan täyttävyyttä, sopivaa annoskokoa ja sitä, että ateria on helppo kuljettaa ja syödä suoraan pakkauksesta. Aloitimme alkuvuonna yhteistyön myös Suomen Urheiluliiton kanssa tarkoituksenamme kehittää yhdessä lasten ja nuorten kanssa uudenlaisia maittavia ja monipuolisia välipaloja”, Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka kertoo.

Saarioinen tuo klassikkovälipalat kauppoihin vegaanisina

Joka kymmenes suomalainen on Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan kiinnostunut kokeilemaan vegaanista ja joka yhdeksäs joustavaa kasvisruokavaliota eli fleksitarismia. Kasvispitoisen ruoan suosio on tasaisessa kasvussa, ja Saarioinen haluaa tarjota kasvisvaihtoehtoja myös välipaloihin.

”Riisipiirakka on yksi suosituimmista tuotteistamme, jota olemme valmistaneet jo 1960-luvulta lähtien. Noin puolet riisipiirakoita syövistä ostaa piirakoita joka viikko, ja erityisesti lapsiperheet ovat ottaneet Saarioisten Ison vaalean riisipiirakan osaksi arkeaan. Tämän klassikkovälipalan halusimme tuoda nyt myös vegaanista ruokavaliota noudattavien saataville. Vegaaninen piirakka ei sisällä maitoa eikä kananmunaa, eli se sopii lisäksi allergikoille”, Lonka kertoo.

Lisäksi Saarioinen täydentää vegaanisten välipalojen valikoimaansa edelleen tuomalla kauppoihin Veggie-kasvispiirakan. ”Veggie on puolestaan vegaaninen vaihtoehto lihapiirakalle. Sen vehnätaikinassa on mukana makua antamassa maissi- ja kaurahiutaleita, ja täytteestä löytyy trendikästä bulgurvehnää sekä sipulia ja soijarouhetta”, sanoo Lonka.

Lisätietoja:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä, Saarioinen Oy, puh. 050 593 21 68, tia.yrjola@saarioinen.fi
Viestintäpäällikkö Anu Lehtinen, Saarioinen Oy, puh. 050 529 8569, anu.lehtinen@saarioinen.fi  

Saarioinen lyhyesti
Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla. Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957 – www.saarioinen.fi