Saarioinen Oy

Saarioinen tuntee suomalaisen syömisen arjen, juhlan ja sesongit 60 vuoden kokemuksella. Äitienpäiväviikolla startannut Lempiruokakisa sai sadat suomalaiset ilmoittamaan oman suosikkireseptinsä kisaan. Saarioisten äidit kehittävät voittajareseptistä valmiin tuotteen, joka lanseerataan kauppoihin vuoden 2018 aikana.

Saarioinen käynnisti toukokuussa Lempiruokakisan avatakseen keskustelun suomalaisten lempiruoista ja kerätäkseen talteen parhaimmillaan vuosikymmenten aikana syntyneitä makumuistoja ajankohtaisia uutuuksia unohtamatta. Monelle lempiruoka on jotakin sellaista, jota on nautittu lapsuuden kodissa oman äidin tekemänä. Näin kampanja oli luontevaa käynnistää äitienpäiväviikolla.

- Osallistuminen kisaan on ollut aktiivista – saimme satoja reseptejä eri puolilta Suomea. Perinneruokien rinnalla näkyy innostus kasvisruokaan ja ajankohtaisiin raaka-aineisiin, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä.

Kilpailuun osallistuneita reseptejä sai äänestää verkkosivustolla kesäkuun loppuun saakka. Voiton vei Lihapata aasialaisella twistillä. Janakkalasta kotoisin olevan Anne Kiurun äidin perinteisestä karjalanpaistista innoituksen saanut lihapata valloitti sekä kuluttajien että Saarioisten tuotekehittäjien sydämet ja voitti Lempiruokakilpailun. Lihapadassa maistuu tuttujen raaka-aineiden lisäksi kookosmaito ja curry.

- Äitini haudutti karjalanpaistia rakkaudella leivinuunissa, mutta modernimpi versio aasialaisella twistillä kypsyy hyvin myös kotikeittiön sähköuunissa. Lihapata on maukas, ja sisältää paljon sadonkorjuuajan kasviksia, Anne Kiuru kertoo.

-  Nyt voittajaresepti siirtyy Saarioisten äitien käsiin, jotta uusi lempiruoka on valmis kaupan hyllylle 2018, lisää Yrjölä.

Tutustu suomalaisten lähettämiin lempiruokiin osoitteessa: http://lempiruoka.saarioinen.fi/

Tutkimustiedot perustuvat Saarioisten Cint-kuluttajapaneelissa tekemään kyselytutkimukseen, johon vastasi tuhat 18–75-vuotiasta suomalaista huhtikuussa 2017. https://www.saarioinen.fi/tiedote/2017/saarioinen-etsii-lempiruokareseptia-joka-haastaa-pizzan/

Lisätietoja:
Markkinointi- ja viestintäjohtaja Tia Yrjölä, Saarioinen Oy, puh. 050 593 21 68, tia.yrjola@saarioinen.fi

Viestintäpäällikkö Anu Lehtinen, Saarioinen Oy, puh. 050 529 8569, anu.lehtinen@saarioinen.fi

 

 

Saarioinen lyhyesti

Saarioinen on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo 60 vuoden ajan. Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo n. 260 miljoonan euron liikevaihdolla (2015). Olemme kotoisin Kangasalan Sahalahdelta, Saarioisten Kartanosta. Lisäksi Saarioisten herkullista ruokaa tehdään Valkeakoskella ja Huittisissa sekä Viron Raplassa yhteensä noin 1 300 saarioislaisen voimin. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Äitien tekemää ruokaa vuodesta 1957 - www.saarioinen.fi