Saarioinen Oy

Saarioisten tuotteissa käytettyjen kasvisten kotimaisuusaste on 90 %. Mutta mitkä ovat kuluttajakyselyn mukaan suomalaisten lempikasvikset?

Saarioinen kehittää jatkuvasti uusia tuotteita tuttujen lempiruokien rinnalle hyödyntämällä monipuolisesti raaka-aineita. Kasviksissa suosimme kotimaisia laadukkaita raaka-aineita; Saarioisten käyttämistä kasviksista peräti 90 % onkin kotimaisia.

Satokauden lähestyessä Saarioinen selvitti myös kuluttajien makumieltymyksiä kasvisten osalta. Yli 1000 vastaajan otoksella tehdyssä kasvisruokakyselyssä* selvisi, että suomalaisten lempikasvikset ovat varsin perinteisiä. Selvä voittaja on tomaatti, toiseksi kiri kurkku ja kolmanneksi suosituin kasvis on porkkana. Viiden suosituimman kasviksen joukkoon nousivat lisäksi salaatti ja pähkinät. Tutut kasvismaut näkyvät myös Saarioisten kasvisruokien suosiossa, sillä esimerkiksi porkkanalaatikko on kestosuosikki, joka sai tässäkin kyselyssä vankan kannattajajoukon lempikasvisruokia nimettäessä.

Kymmenen suosituimman kasviksen listalla oli kuitenkin nähtävissä myös makutottumusten muutos. Esimerkiksi viime vuosina suosiotaan nostaneet lehtikaali, inkivääri, pavut ja linssit maistuvat suomalaisille hyvin. Suomalaisten kiinnostus myös uusiin makuihin huomioidaan myös Saarioisten tuotekehityksessä. Esimerkiksi keväällä kauppoihin tulleet uutuudet, Eväs Power Bowl -salaattiateriat sisältävät monipuolisesti uudempia kasvisraaka-aineita.

*Saarioisten suuri kasvisruokakysely: Kasvisten rooli suomalaisessa syömisessä – yleisyys, suosikit ja muuttuvat trendit. Tiedot kerättiin online-kyselynä CINT:n paneelissa huhtikuussa 2018. Vastaajamäärä oli yli 1000, suomalaista väestöä edustavalla otoksella.

Lue lisää kasvisaiheesta:

Suuri kasvisruokakysely - suomalainen ei tartu lempiruokansa kasvisvaihtoehtoon

Kasvisruokasuosikkeja ovat tutut klassikot

Saarioisten uudet värikkäät Eväs Power Bowlit mukaan kesän menoihin

Uudistuneet Balanssi-ateriat sisältävät puolet päivän kasviksista