Kasvisruokasuosikkeja ovat tutut klassikot

Saarioisten suuri kasviruokatutkimus* paljasti, että suomalaisten lempikasvisruoka on pinaattikeitto. Mutta mitkä muut kasvisruokaklassikot nousivat kärkikolmikkoon?

Kasvisruokasuosikkien kärki on selvä: suomalaisten lempikasvisruoka on pinaattikeitto (33 %), toiseksi kirii pinaattiohukaiset (29 %), joka nousi Itä-Suomessa kärkipaikalle pinaattikeiton ohi. Kolmanneksi suosituin kasvisruoka on kasvissosekeitto (23 %). Kolmen kärki maistuu ympäri Suomen, kaikissa ikäryhmissä.  

 

Makutottumusten muutos on kuitenkin jo nähtävissä suomalaisten ruoanlaitossa käyttämien kasvisraaka-aineiden käytön monipuolistumisena. Vuoden 2016 vastaavaan tutkimukseen verrattaessa suosiotaan ovat nostaneet erityisesti pavut, linssit, inkivääri ja kurkuma. ”Kiinnostus kasvisruokia kohtaan näkyy myös tuotekehityksessämme, kehitämme jatkuvasti uusia kasvistuotteita tuttujen suosikkien rinnalle. Myös lihaa sisältävissä ruoissa kasvisten käyttö monipuolistuu, kertoo Mirja Lonka, Saarioisilta.

*Saarioisten suuri kasvisruokakysely: Kasvisten rooli suomalaisessa syömisessä – yleisyys, suosikit ja muuttuvat trendit. Tiedot kerättiin online-kyselynä CINT:n paneelissa huhtikuussa 2018. Vastaajamäärä oli yli 1000, suomalaista väestöä edustavalla otoksella. Lue lisää kasvisruokatutkimuksesta.

Lue lisää kasvisaiheesta:

Saarioisten ruoissa maistuvat suomalaisten suosikkikasvikset

Suuri kasvisruokakysely - suomalainen ei tartu lempiruokansa kasvisvaihtoehtoon

Saarioinen kampanjoi kasvistuotteidensa puolesta. Lue kuinka kävi.

Saarioisten uudet värikkäät Eväs Power Bowlit mukaan kesän menoihin

Uudistuneet Balanssi-ateriat sisältävät puolet päivän kasviksista