Saarioinen Oy

Moni ei jaksa laittaa itselleen päivittäin ruokaa, eikä tarvitsekaan. Valmisruoka toimii myös ikääntyvän arjessa mainiosti, kun muistaa täydentää sitä kasviksilla ja proteiinilla, toteaa Marttojen kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä.

Saarioisten ja Marttojen yhteistyönä tuottamassa vinkkivihkosessa on kolmetoista herkullista ja värikästä ateria- ja välipalavinkkiä. Ideoissa on huomioitu erityisesti ikääntyvien ihmisten ravitsemusnäkökulma, mutta ne sopivat ihan kaikille hyvän ruoan ystäville. 

Härmälän mukaan kasvava ikääntyvien määrä on merkittävä myös yhteiskunnallisesti.

- Jokaisen ikääntyvän pitäisi voida elää täyttä elämää. Ruoan merkitys hyvinvointiin on ehkä tärkeämpää, kuin vielä ymmärrämmekään, ja sen vuoksi myös on tärkeää noudattaa täysipainoista ruokavaliota, Härmälä sanoo.

Vinkkivihkosen annokset on koottu tämä mielessä pitäen. Esitteestä löytyy vaihtoehtoja tutuista valmisruoista ja helpoista lisäkkeistä, joilla ateriasta saadaan proteiinin ja kuidun osalta suositusten mukainen.

- Perushyvässä ruokavaliossa on riittävästi proteiineja ja ravintoaineita, täysjyväviljaa, hedelmiä, marjoja sekä kasviksia. Pehmeitä rasvoja saa olla reilummin, kovan rasvan ja suolan määrä saisivat olla alhaiset. Perinteinen lautasmalli toimii hyvänä lähtökohtana ja värikäs ulkonäkö houkuttelee syömään, Härmälä neuvoo.

Martat ovat jakaneet vinkkivihkosta Marttapiireissä, joita on Suomessa 14. Härmälän mukaan esite on otettu hyvin vastaan ja siitä on tullut kiittävää palautetta.

- Martatkin haluavat kertoa, että aina ei tarvitse kaikkea tehdä itse. Valmisruoat toimivat silloin tällöin mainiosti aterian perustana, Härmälä lisää.

Saarioisten ja Marttojen yhteistyössä tehtyyn ateriaesitteeseen voit tutustua tästä.