Yhteinen ruokahetki kokoaa ihmiset yhteen

Yhteisten ruokahetkien tarjoajalla on ainutlaatuinen rooli olla mukana rakentamassa hetkiä, jotka muistetaan. Ruokailut ovat tärkeitä sosiaalisia tapahtumia erityisesti 64 %:lle suomalaisista* ja tärkeyden merkitys näkyy tasaisesti läpi eri sukupuolten, ikäryhmien ja maantieteellisten alueiden osalta. Me Saarioisilla haluamme olla mahdollistamassa tulevaisuuden yhteisiä ruokahetkiä kehittämällä tulevaisuuden lempiruokia yhdessä kuluttajien kanssa.

Arvot korostuvat yhdessä syömisessä

Yhdessä syömisen tilanteissa korostuvat muita syömisen hetkiä enemmän arvopohjaiset asiat, kuten hyvinvointi, itsensä hemmottelu sekä ajan ja seuran kanssa ruoasta nautiskelu. Näissä tilanteissa myös haetaan korostuneemmin uusia kokemuksia ja elämyksiä.* Hyvinvointi huomioidaan yhdessä syömisessä monin eri tavoin; terveellisyys, oma hyvinvointi, arvot, vastuullisuus, paikallisuus, kotimaisuus ja kasvisten runsaus korostuvat osana hyvinvointia. ​Myös ruoan tuoreus ja houkutteleva ulkonäkö ovat erityisen tärkeitä, joka tarjoaa mahdollisuuksia rakentaa visuaalisesti houkuttelevia esillepanoja ja tarjoiluja. * Kuluttajatarpeiden pirstaloituessa ja personoinnin vaatimuksen kasvaessa meille Saarioisilla on yhä tärkeämpää pystyä tarjoamaan kattava kokonaisvalikoima ruokia, joista löytyy jokaiselle sopiva ja maistuva vaihtoehto yhteisiin ruokahetkiin.

Joululounaalla virittäydytään jouluun yhdessä

Joululounas on tilaisuus erottua tunnelmalla, perinteisillä mauilla ja ennen kaikkia yllätyksellisillä yksityiskohdilla. Joka kolmas suomalainen aloittaa joulun fiilistelyn ja tunnelmoinnin ja marraskuussa ja puolet viimeistään joulukuun alussa. Kolmannes suomalaisista toivoisi, että jouluisia makuja olisi useilla lounasaterioilla ennen joulua.** Tämä tekeekin joulukaudesta kiinnostavan sesongin tarjota yhteisiä ruokaelämyksiä. Joulupöydässä suomalaiset ovat vuosikaudet arvostaneet perinteiden merkitystä ja esimerkiksi tuttujen joululaatikoiden rooli osana joulupöytää säilyy vahvana. Viimeisimmässä joulututkimuksessa yhä useampi oli kuitenkin avoimempi myös uusille mauille; 59 % haluaa tulevaisuudessa lisätä uusia makuelämyksiä jouluun. Saarioisten joululaatikot ja salaatit toimivat hyvänä pohjana inspiroiville tuunauksille. Esimerkiksi ripotteita ja kastikkeita lisäämällä saa helposti luotua uusia elämyksiä kuitenkaan perinteisistä jouluruoista tinkimättä. 

*Lähde: Saarioinen tarvetilannetutkimus 9/ 2024, n=3134

**Lähde: Saarioinen joulututkimus 2024, Cintin paneeli, n=1091