Raaka-aineet

Saarioisten tuotevalikoima on monipuolinen ja raaka-ainepohja on laaja. Raaka-aineille asetetut vaatimukset on määritelty raaka-aineryhmittäin. Ne riippuvat sekä raaka-aineen luonteesta että niiden käyttötarkoituksesta. Suurimmat raaka-aineryhmät ovat liha, vihannekset, viljatuotteet, sokeri, marjat ja hedelmät sekä kasviöljyt. Ostamamme raaka-aineet eivät saa olla säteilytettyjä eivätkä geenimuunneltuja.

Valmisruoissamme ei käytetä lainkaan natriumglutamaattia ja muutenkin pyrimme pitämään lisäaineiden määrän mahdollisimman vähäisenä. Monet suosituimmat valmisruokamme, kuten maksalaatikko, lihamakaronilaatikko ja lihaperunasoselaatikko ovat täysin lisäaineettomia. 

Maatalouden laajeneminen uusille alueille on suurimpia luontokadon aiheuttajia, kun metsät ja niityt muuttuvat pelloiksi tai palmuöljyplantaaseiksi tai soijaviljelmiksi.​

Palmuöljytuotannon jatkuvan kasvun hillitsemiseksi olemme luopuneet kokonaan palmuöljyn käytöstä tuotteissamme, emmekä hyväksy palmuöljyä myöskään raaka-aineidemme ainesosina. ​

EU:n metsäkatoasetus velvoittaa varmistamaan tiettyjen riskituotteiden (kahvi, kaakao, soija, palmuöljy, naudanliha, puu- ja paperituotteet sekä kumi) osalta vuoden 2025 alusta lähtien, ettei niiden tuotantoketjussa ole aiheutunut metsäkatoa vuoden 2020 joulukuun jälkeen. Meillä raaka-aineena käytetään naudanlihaa, pakkaustarvikkeina puu- ja paperituotteita sekä arvoketjussa soijaa eläinten ruokinnassa. Varmistamme yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa, että metsäkatoasetuksen velvoitteet tulevat täytetyiksi käyttämiemme raaka-aineiden ja pakkaustarvikkeiden osalta.