Hybridityöstä hävikkiä?

Hybridityö, tuo tämän päivän työskentelytapojen uusi musta, on määritelty ajasta ja paikasta riippumattomaksi etä- ja lähityön sekoitukseksi. Etätöiden yleistyminen on väistämättä johtanut lounasravintoloissa nautittujen lounaiden vähenemiseen, kuin myös ns. kahvikokousten melkeinpä totaaliseen sukupuuttoon.

Ravintoloiden arkea on jatkuva ennustaminen ja arvuuttelu siitä, montako lounastajaa tänään käy?  Onko etäpäivä tänään, huomenna vai vasta perjantaina? Monelleko ruokaa tänään valmistetaan, kun lounasmäärät voivat vaihdella 300:sta 30:een ja 120:stä 20:een ruokailijaan? Koko lounasajan tulee olla ruokaa tarjolla, tarjooman on oltava yhtä runsas ja notkuva niin ensimmäiselle kuin viimeisellekin lounasasiakkaalle. Tarjoomaan ja palveluun tyytyväinen asiakas palaa lounaalle uudestaan ja uudestaan. Ja kun yllättäen tuleekin se live-kokous, niin kokoustarjoilujenkin on hoiduttava käden käänteessä.

Toisaalta ravintoloissa täytyy koko ajan myös vaalia vastuullista toimintaa, joista hävikin hallinta on yksi konkreettisin vastuullisuusteko. Ammattitaitoisista tekevistä käsipareista on ravintoloissa huutava pula, mutta henkilöstöhaasteet eivät saa näkyä eivätkä maistua maksavalle asiakkaalle. Ei ole helppo yhtälö ei.

Me Saarioisilla haluamme olla apuna ravintoloiden arjessa. Saarioisten Äitien (ja Isien) valmistamat tinkimättömästi herkulliset ruokaratkaisut takaavat tasalaatuisuuden ja helpottavat/nopeuttavat erävalmistusta, joka on tärkeä osa hävikin hallintaa. Tuotteemme ovat valmiita tarjoiltaviksi sellaisenaan, tai keittiöalan ammattilaisten tuunattavissa ns. omiksi tuotteikseen. On lounaslistalle sitten pihviä, pyöryköitä, murekkeita, laatikoita tai salaatteja, ovat tuotteemme nopeasti valmiita lounaspöytään ja valmistusmääriä on helppo sopeuttaa vaihteleviin ruokailijamääriin.

Ja mikä tärkeintä, jos ravintoloissa tekijöitä ei ole ”ihan tarpeeksi” me vapautamme valmisruokaratkaisuillamme heidän aikansa kaikkein tärkeimpään – asiakkaaseen ja asiakaspalveluun! Palvelukokemusta ei voi tilata eikä ostaa valmiina, se luodaan paikan päällä, hymyllä ja oikealla asenteella. 

Maarit Kero
avainasiakaspäällikkö