Saarioinen Oy

Syksyn tuoteuutuuksista löytyy raikkaita bowleja, kermaisen herkullisia pastoja, pizzaa ja kevyttä satokauden keittoa. Tuotekehittäjämme kertovat tuotteista. Valitse suosikkisi!

Kinkku-ananas-cheddarpizza 200 g

Limited edition -pizzan makuversiovalinta on saatu Tubecon 2018 tapahtumassa järjestetystä kyselystä, jossa nuoret valitsivat pizzan lempitäytteitä. Makuyhdistelmä Kinkku-ananas-cheddarjuusto voitti. Kastikkeeksi valikoitui hieman makeahko, ketsuppimainen kastike, joka on nuorten makuun. Kehitysvaiheessa cheddaria kokeiltiin ensin raasteena, mutta ulkonäöllisesti parhaaksi vaihtoehdoksi valikoitui cheddarjuustokuutio. Pakkaus on näyttävä, ja pakkauksessa kerrotaan selkeästi, että tuote on kuluttajien toiveiden mukaan tehty. Pakkaus myös erottuu muista klassikkopizzoista limited edition -versiona.

Pasi Alanko
tuotekehittäjä

Lohikebakko ja dippikastike 120 g
Lihakebakko ja dippikastike 120g

Halusimme tuoda markkinoille lapsiperheille suunnatun, helposti heti syötävän ravitsevan välipalan tai aterian korvikkeen, jonka voisi nauttia kylmänä tai kuumana koulun jälkeen kotona tai vaikka ennen harrastuksia auton takapenkillä.

Napostelukebakoiden kehittäminen lähti liikkeelle ajatuksesta tuoda tuttujen, jo vuosia markkinoilla olleiden kebakoiden joukkoon uusi pienempi kebakko. Teimme lihakebakosta vähemmän maustetun ja sianlihattoman sekä vähensimme suolan määrää. Kalakebakossa etsittiin sopivaa eri kalojen yhdistelmää, jotta mausta saatiin herkullinen ja lapsia miellyttävä.

Pakkausta valittaessa kiinnitettiin huomiota kierrätettävyyteen ja muovin vähentämiseen. Rasiaksi valikoituikin uudentyyppinen, kartonkipohjainen rasia, jossa on houkutteleva väritys, ja sen koko on sopivan pieni lapsenkin käteen.

Kebakkojen kehitystyötä tehtiin alusta lähtien yhdessä kohderyhmän eli lasten kanssa. Saatujen palautteiden perusteella erilaisista vaihtoehdoista jatkoon valikoituivat nämä liha- ja lohipohjaiset tuotteet. Lapset saivat vaikuttaa myös tuotteen mukana tulevan kastikepussin sisältöön. Tuotteet saivatkin kohderyhmältään kiitettävät arviot. Toivottavasti sinäkin pidät tuotteista yhtä paljon!

Minna Viitanen
tuotekehittäjä

Pasta Carbonara 280 g
Pasta Pollo Limonello 280 g

Halusimme kehittää nykyisten pastojemme rinnalle modernimpia pastauutuuksia. Pastojen tulisi olla makutasoltaan voimakkaampia, kuin jo markkinoilla olevat pastamme.

Pasta Carbonara on klassikkomaku, jonka reseptejä löytyy runsaasti. Lukuisten maistojen ja testien tuloksena markkinoille tulee uutuustuote, jolle maun antavat: leppäsavupekoni, kerma, parmesan-juusto ja mustapippuri. Testasin myös sipulia, valkosipulia, ja joissakin resepteissä mainittua kananmunaa tuotteeseen, mutta tuote arvioitiin paremmaksi ilman niitä.

Toisen pastamaun kehitystyön alussa tein versioita sekä broileri- että kasvispastasta. Parhaaksi arvioitiin sitruunainen broileripasta, mikä Carbonaran rinnalla sai nimekseen Pollo Limonello. Raikas sitruunan maku tulee tuotteeseen sitruunankuoriraasteesta. Tämän lisäksi tuotetta maustavat lehtipinaatti, timjami ja parmesan-juusto.

Helena Simulainen
tuotekehittäjä

Power Bowl Kana-couscous 280 g
Power Bowl Falafel bulgur 280 g

Syksyllä markkinoille tulevat herkulliset Power Bowl -uutuudet kehitettiin Sahalahdessa viime vuoden puolella yhteistyössä Viron Raplan tehtaallamme työskentelevän tuotekehittäjä Anneli Looduksen kanssa.

Esikehitysversioita syntyi toistakymmentä, joista jatkoon valittiin värikkäät ja modernit makuyhdistelmät Kana-couscous ja Falafel-bulgur. Kohderyhmillä testatut Bowlit saivat erinomaiset arviot.

Ruokaisat ja proteiinipitoiset salaatit ovat laktoosittomia ja Falafel-bulgur soveltuu myös vegaaniseen ruokavalioon. Tuotteet ovat pakattu läpinäkyvään, pyöreään rasiaan haarukan kanssa.

Maista ja ihastu!

Katri Vallenius
tuotekehittäjä

Punajuurisosekeitto 310 g

Keittovalikoimamme täydentyy syksystä lähtien kolme kertaa vuodessa vaihtuvalla keitolla, jolloin kuluttajaa ilahdutetaan kulloiseenkin kauteen sopivilla maulla.

Syysjakson aloittaa punajuuri, josta on valmistettu pehmeän täyteläinen sosekeitto.  Keiton rakenne on samettisen pehmeä. Täyteläistä makua on ryyditetty mm. timjamilla. Keitto on laktoositon ja gluteeniton.

Lämmittäviä keittohetkiä!

Paula Multisilta
tuotekehittäjä