Joululaatikoiden tuunaus

Raaka-aineet

Lanttulaatikko

Lanttulaatikko 700 g
1 kananmuna
2 tl siirappia
1 dl kermaa
muskottipähkinää, inkivääriä tai neilikkaa maun mukaan.

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko 700 g
muskottipähkinää, valkopippuria, kanelia, tähtianis

Perunalaatikko

Perunalaatikko 700 g
maitoa tai kermaa
voinokareita

Hyvää jouluruokaa voi ostaa valmiina ja pikkunikseillä muuntaa oman maun mukaiseksi. Tässä muutama vinkki.

Valmistusohje

Lanttulaatikko
Sekoita ainekset lanttulaatikon joukkoon ja laita seos uuninkestävään tarjoiluastiaan.

Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko höystetään perinteisesti lanttulaatikon tapaan. Mausteeksi sopii ripaus muskottipähkinää tai valkopippuria. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään, jotta riisit eivät rikkoudu.

Hienon mausteisen vivahteen porkkanalaatikkoon saat sekoittamalla kerman joukkoon hieman kanelia ja lisäämällä porkkanalaatikon pinnalle tähtianiksen.

Perunalaatikko
Pistele perunalaatikon pintaa haarukalla ja kaada päälle maitoa tai kermaa. Voit lisätä myös muutaman voinokareen.

Kuumenna laatikoita uunissa 175 asteessa ilman kantta noin 30 minuuttia.​

Reseptin tuotteet

Muut reseptivinkit

Jaa sivun sisältö: