Herkullinen pääsiäismenu kruunaa kevään ruokajuhlan

Joko tämän vuoden pääsiäismenu on suunniteltu? Pääsiäinen on kevään ensimmäisiä juhlia, ja siihen liittyy myös paljon erilaisia ruokaperinteitä ja koristeluita. Monessa kodissa pääsiäispöytään nostetaan koristellut kananmunat tai pajunvitsat, joihin on kiinnitetty iloisen värisiä höyheniä tai muita koristeita. Myös raikkaan vihreä rairuoho kasvaa pääsiäisen aikaan monella ikkunalla.

Pääsiäisenä kevät ja aurinko korostavat kirkkaita värejä. Notkuvan pöydän pääsiäismenu kruunataan värikkäillä tulppaaneilla, ja moni ostaa pääsiäisenä myös ensimmäiset ulkokukat, joista suosituimpia taitavat olla pikku-narsissit. Lapsiperheissä näkyvät pääsiäisen eläinhahmot, rairuohon seasta pilkistävät keltaiset tiput ja pörröiset puput.

Pääsiäismenu helposti ja nopeasti

Pääsiäisen ruokapöytään kuuluvat usein broileri, lammas, kananmunat, rahka ja mämmi. Herkullisen maun pääsiäisruokiin saa kauden hedelmistä, esimerkiksi sitruuna ja appelsiini sopivat maustamaan pääsiäisen pääruokia ja erityisesti jälkiruokia, joita ilman pääsiäismenu ei ole mitään!

Pääsiäisen juhlapöytään on tarjolla myös paljon valmiita ja helppoja vaihtoehtoja. Pääsiäislampaassa maistuvat valkosipuli, timjami ja minttu. Sen seuraksi sopivat mainiosti esimerkiksi Valkosipuliperunat, Vuohenjuustoperunat tai perinteisemmät Kermaperunat. Lisukkeeksi näille käy Raikas kasvissalaatti, Kurkkuraastesalaatti tai Cole Slaw -salaatti

Pääsiäismenu kruunataan jälkkäreillä!

Pääsiäispöytään jälkiruuaksi suosittelemme kiisseleitämme.  Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi Vadelmakiisseli, Raparperi-vaniljakiisseli tai Hedelmä-vaniljakiisseli tai isommassa kulhossa myytävä Kerroskiisseli. Osa kiisseleistämme myydään vain pääsiäisen ajan kausituotteina.

Vaahdotetun vaniljakastikkeen kera maistuu perinteinen ruisjauhoista ja mämmimaltaista imellyttäen valmistettu samettisen pehmeä Mämmi. Olethan huomannut, että Mämmiä saa myös pienemmissä annospikareissa? Niillä oman kodinkin pääsiäismenu saa ihan uutta ilmettä.

Mämmi maistuu ihan sellaisenaan, mutta sopii hyvin myös juhlavampiin jälkiruokiin. Alkukeiton kyytipojaksi voit leipoa mehevää mämmileipää. Miltä kuulostaisi jäätelömäinen Mämmisemifreddo, joka on kuin täydellinen mämmin, suklaan ja appelsiinin liitto. Tai Mämmirahka, joka käy myös pääsiäisen välipalaksi?

Leipurien suosikki pääsiäisen aikaan on mehevä Porkkana-Appelsiinikakku, joka kätkee sisäänsä appelsiinin ja rosmariinin makuja.