Saarioinen Oy

Tuotteet

Pizzat

Pizzat maistuvat monipuolisine makuineen kaikille meistä

Pizza ei suotta ole maailman suosituimpia ruokia niin kotikeittiöissä kuin ravintoloissakin. Ne ovat helppoja, edullisia ja ravitsevia ruokia, jotka maistuvat kaiken ikäisille.

Pizzojen monikäyttöisyydestä kertoo sekin, että ne sopivat niin kiireiseen lapsiperhearkeen kuin sinkkutalouksien herkutteluhetkiinkin. Valmispizzoissa on tarjolla lukuisia makuja, joista jokainen löytää parhaiten omia makuhermojaan kutittelevan version. Hyvä valmispizza sopii myös mitä parhaiten tuunaamisen ystäville: pistä pizzaasi potkua esimerkiksi lisäämällä rucolaa.

Herkuttelupizzat täyttävät vatsan ja hyvän ruoan kaipuun

Pizzan suosion takana eivät ole ainoastaan yksinkertaisuus ja maut vaan myös jatkuva kehitystyö. Esimerkiksi Saarioisten uutuustuotteissa vastataan kuluttajien kasvavaan kiinnostukseen kasvisruokavaliota kohtaan.

Perhepizza Kinkku-salami luottaa klassikkotäytteisiin. Lihaa on myös Herkkupizza Juusto-pepperonissa, jossa tykitetään täytteissä esimerkiksi aromikkaalla pepperonilla.

Pizza ja sen pohja 

Perinteinen italialainen pizzapohja syntyy vehnäjauhoista (tai durum-vehnäjauhoista). Taikina muotoillaan ohueksi ja malliltaan pyöreähköksi. Suomalainen pizza nostetaan usein italialaista kiviuuniserkkuaan paksummaksi. Suomessa saatetaan hyödyntää myös omia paikallisia raaka-aineitamme kuten esimerkiksi ruista tekemällä terveellinen ruispizzapohja.

Amerikkalainen pizza on vieläkin paksumpaa ja tuhdimpaa. Se on rasvaisempi pannupizza, joka paistetaan omassa vuoassaan.

Pizzan täytteet - vain mielikuvitus rajana!

Vaikka pizzan pohja on tärkeä osa kokonaisuutta, pizzat saavat nimensä ja makunsa täytteiden pohjalta. Esimerkiksi Kinkku-homejuusto-ananaspizzan ostaja tietää hyvin, mitä pizzansa tulee sisältämään! Pizzaan voi periaatteessa laittaa melkein mitä hyvänsä: Kalaa, juustoa, vihanneksia, lihaa, äyriäisiä, hedelmiä, sieniä ja yrttejä… Sinä päätät!

Pizzan tuunaamista rajoittavat yleensä eniten ihmisten omat ennakkoluulot tai käsitykset siitä, mitä pizzalle saa ja ei saa tehdä. Jopa Italiassa on useampaa koulukuntaa lähtien aina siitä, lisätäänkö tomaattikastike aluksi (niin kuin Suomessa on tapana) tai laitetaanko juustoraaste täytteiden alle vai päälle.

Kuuluisimpia esimerkkejä pizzan täytteiden synnyttämistä intohimoista lienee pitkä ja kiivas sananvaihto siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Me Saarioisella uskomme, että jokainen tietää makunsa parhaiten. Siksi valikoimamme on laaja ja sitä on helppo tuunata oman makunsa mukaan.

Majoneesin lisääminen lämpimän pizzan päälle on maailmalla kuuma trendi. Ravintoloista on rantautunut kotikeittiöihin myös tapa lisätä valmiiden pizzojen päälle haluamiaan täytteitä, esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai rucolaa.

Valmispizzat Saarioiselta isoon ja pieneen nälkään

Valmispizza on monikäyttöinen, ja me haluamme tehdä siitä jokaiseen ruokahetkeen sopivan version.  Valikoimissamme on legendaarisen 200 gramman peruspizzan lisäksi isompaan nälkään tai jaettavaksi sopivaa Herkkupizzaa, välipalaksi haukattavia Piccolo-pizzoja ja perhepizza sekä eri makuvaihtoehtoja 330 gramman Pronto-pizzoista. Herkuttele itseksesi esimerkiksi Pizza Piccolo Chorizolla tai Pizza Piccolo Hawaijilla.

Saarioinen on valmistanut pizzoja jo vuodesta 1981. jolloin täytevaihtoja oli melko lailla suppeammin: Jauheliha, kinkku ja sieni. Tämä legendaarinen suosikkiruoka onkin saanut kansan suussa monta lempinimeä, kuten roiskeläppä, kytkinlevy ja frisbee. Pizzat paistetaan Valkeakosken tehtaallamme ja niitä valmistuu vuodessa huikeat 18 miljoonaa kappaletta. Suomalaisten rakastavat pizzaa, ja Saarioinen onkin Suomen suurin pizzavalmistaja.

Suosituimmat pizzamme ovat olleet vuodesta toiseen klassikot Jauhelihapizza, Kinkkupizza ja Meetvurstipizza. Suosio on vakaata myös Tonnikalapizzalla, Jauheliha-salamipizzalla ja isomman kokoluokan Herkkupizza Juusto-Pepperonilla. Uusin tulokas on Vegepizza.

Pizzaa yksin, yhdessä, arkena, juhlana, kotona ja ravintolassa

18 miljoonaa pizzaa tarkoittaa, että pizza on noussut suomalaisten arkiruoksi. Moni kertoo sen olevan myös yksi viikonlopun suosikkiherkuista. Valmispizza on monelle lohtu- ja lempiruokaa. Sitä syödään niin lämpimänä, kylmänä, rullattuna kuin pahvilautaselta sellaisenaan. Pizzaan liittyy monella erityisiä muistoja, ja sillä on moni kesän festarikävijä jaksanut useamman päivän leirielämää.

Toisaalta pizzan arkipäiväistyminen ei ole haitannut sen suosiota myös ravintolaruokana: moni nuoripari käy treffeillä nimenomaan pizzeriassa.

Pizzaa tehdään usein isommalle kaveriporukalle, ja se sopiikin mainiosti esimerkiksi illanistujaisiin tai talkooväen tarjottavaksi. Mikä olisikaan helpompaa kuin lämmittää valmispizzaa nopeasti uunissa koko muuttoporukalle tai talkoolaisille ja jatkaa sitten töitä? Ei mikään! Osta isommalle porukalle 780 gramman Perhepizza kinkku-salami  ja paista ihanan rapeaksi. Tuoreita aterian osia ei tarvitse kiireessäkään unohtaa, sillä kyytipojaksi käyvät esimerkiksi valmiit raastesalaatit. Miten olisi Kurkkuraastesalaatti, Raastettu vihannessalaatti tai Raikas kasvissalaatti? Suosittua Suvisalaattia on valikoimassamme myös isommassa 650 gramman pakkauksessa.

Valmispizzasta on helppo leikata napostelupaloja myös lasten kutsuille kuten syntymäpäiville. Lisukkeena lapsille maistuvat vaikkapa kirsikkatomaatit, kurkkupalat ja baby-porkkanat. Opeta lapsesi maistelemaan uusia makuja näppärästi pizzan varjolla!

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi