Pizzat

Pizzat maistuvat monipuolisine makuineen kaikille meistä

Pizza ei suotta ole maailman suosituimpia ruokia niin kotikeittiöissä kuin ravintoloissakin. Ne ovat helppoja, edullisia ja ravitsevia ruokia, jotka maistuvat kaiken ikäisille.

Pizzojen monikäyttöisyydestä kertoo sekin, että ne sopivat niin kiireiseen lapsiperhearkeen kuin sinkkutalouksien herkutteluhetkiinkin. Valmispizzoissa on tarjolla lukuisia makuja, joista jokainen löytää parhaiten omia makuhermojaan kutittelevan version. Hyvä valmispizza sopii myös mitä parhaiten tuunaamisen ystäville: pistä pizzaasi potkua esimerkiksi lisäämällä rucolaa ja suosikkikastikettasi.

Pizza ja sen pohja 

Perinteinen italialainen pizzapohja syntyy vehnäjauhoista (tai durum-vehnäjauhoista). Taikina muotoillaan ohueksi ja malliltaan pyöreähköksi. Suomalainen pizza nostetaan usein italialaista kiviuuniserkkuaan paksummaksi. Suomessa saatetaan hyödyntää myös omia paikallisia raaka-aineitamme kuten esimerkiksi ruista tekemällä terveellinen ruispizzapohja.

Amerikkalainen pizza on vieläkin paksumpaa ja tuhdimpaa. Se on rasvaisempi pannupizza, joka paistetaan omassa vuoassaan.

Pizzan täytteet - vain mielikuvitus rajana!

Vaikka pizzan pohja on tärkeä osa kokonaisuutta, pizzat saavat nimensä ja makunsa täytteiden pohjalta. Esimerkiksi Kinkku-homejuusto-ananaspizzan ostaja tietää hyvin, mitä pizzansa tulee sisältämään! Pizzaan voi periaatteessa laittaa melkein mitä hyvänsä: Kalaa, juustoa, vihanneksia, lihaa, äyriäisiä, hedelmiä, sieniä ja yrttejä… Sinä päätät!

Pizzan tuunaamista rajoittavat yleensä eniten ihmisten omat ennakkoluulot tai käsitykset siitä, mitä pizzalle saa ja ei saa tehdä. Jopa Italiassa on useampaa koulukuntaa lähtien aina siitä, lisätäänkö tomaattikastike aluksi (niin kuin Suomessa on tapana) tai laitetaanko juustoraaste täytteiden alle vai päälle.

Kuuluisimpia esimerkkejä pizzan täytteiden synnyttämistä intohimoista lienee pitkä ja kiivas sananvaihto siitä, kuuluuko ananas pizzaan. Me Saarioisella uskomme, että jokainen tietää makunsa parhaiten. Siksi valikoimamme on laaja ja sitä on helppo tuunata oman makunsa mukaan.

Majoneesin lisääminen lämpimän pizzan päälle on tuttua jo monelle. Ravintoloista on rantautunut kotikeittiöihin myös tapa lisätä valmiiden pizzojen päälle haluamiaan täytteitä, esimerkiksi ilmakuivattua kinkkua tai rucolaa.

Valmispizzat Saarioiselta isoon ja pieneen nälkään

Valmispizza on monikäyttöinen, ja me haluamme tehdä siitä jokaiseen ruokahetkeen sopivan version.  Valikoimissamme on legendaarisen 200 gramman peruspizzan lisäksi 300 gramman pizzoja.

Saarioinen on valmistanut pizzoja jo vuodesta 1981, jolloin täytevaihtoja oli melko lailla suppeammin: Jauheliha, kinkku ja sieni. Tämä legendaarinen suosikkiruoka onkin saanut kansan suussa monta lempinimeä, kuten roiskeläppä, kytkinlevy ja frisbee. Pizzat paistetaan Valkeakosken tehtaallamme. Suomalaiset rakastavat pizzaa, ja Saarioinen onkin Suomen suurin pizzavalmistaja.

Suosituimmat klassikkopizzat ovat vuodesta toiseen olleet JauhelihapizzaKinkkupizza ja Meetvurstipizza. Suosio on vakaata myös TonnikalapizzallaJauheliha-salamipizzalla ja kasvissyöjän suosikilla Tomaatti-juustopizzalla. Uusin tulokas on Kanapizza Sweet Chili.

Pizzaa yksin, yhdessä, arkena, juhlana, kotona ja ravintolassa

Pizza on noussut suomalaisten arkiruoksi. Moni kertoo sen olevan myös yksi viikonlopun suosikkiherkuista. Valmispizza on monelle lohtu- ja lempiruokaa. Sitä syödään niin lämpimänä, kylmänä, rullattuna kuin pahvilautaselta sellaisenaan. Pizzaan liittyy monella erityisiä muistoja, ja sillä on moni kesän festarikävijä jaksanut useamman päivän leirielämää.

Toisaalta pizzan arkipäiväistyminen ei ole haitannut sen suosiota myös ravintolaruokana: moni nuoripari käy treffeillä nimenomaan pizzeriassa.

Pizzaa tehdään usein isommalle kaveriporukalle, ja se sopiikin mainiosti esimerkiksi illanistujaisiin tai talkooväen tarjottavaksi. Mikä olisikaan helpompaa kuin lämmittää valmispizzaa nopeasti uunissa koko muuttoporukalle tai talkoolaisille ja jatkaa sitten töitä? Ei mikään! Osta valmiit pizzat ja paista ihanan rapeaksi. Tuoreita aterian osia ei tarvitse kiireessäkään unohtaa, sillä kyytipojaksi käyvät esimerkiksi valmiit raastesalaatit. Miten olisi Kurkkuraastesalaatti, Raastettu vihannessalaatti tai Raikas kasvissalaatti

Valmispizzasta on helppo leikata napostelupaloja myös lasten kutsuille kuten syntymäpäiville. Lisukkeena lapsille maistuvat vaikkapa kirsikkatomaatit, kurkkupalat ja baby-porkkanat. Opeta lapsesi maistelemaan uusia makuja näppärästi pizzan varjolla!

Texmex LÄPPÄ - välipala uudessa rennossa muodossa

Läppä on texmex-välipalaa uudessa muodossa. Se on klassikkopizzasarjamme vallaton pikkuveli, joka ottaa isommastaan mallia, mutta tekee silti asiat ihan omalla tavallaan. Täytemakuja on kolme: jauheliha-taco, kana-fajita ja cheddar-juusto. Läpät ovat tunnistettavassa, iloisen värikkäässä pakkauksessaan helposti kaupan hyllyltä bongattavia välipaloja.  Läpän kuoritaikina on tuttua perinteisesti hiivalla kohotettua pizzataikinaa, jonka rikastimme maissijauholla sekä paistoimme pizzauunissa ihanan paahteiseksi. Koska hyvät Läpät maistuu aina!

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi