Kastikkeet kruunaavat salaatin

Kastikkeet tuovat tutulle salaattipohjalle uudenlaista vaihtelua ja parhaimmillaan yhdistät ne pääruoka-aineiden kanssa herkulliseksi kokonaisuudeksi luoden ruokailijoille täydellisen makuelämyksen. Yksinkertaisimmillaan salaattikastike on hyvälaatuisena ja laadukkaana öljynä ja ripauksena mustapippuria sekä suolaa, mutta valmis maustetuttu salaattikastike kruunaa maukkaan ateriakokonaisuuden vieläkin helpommin.

Salaatinkastikkeen monet luonteet

Saarioisten valikoimasta löytyy kastikevaihtoehtoja ruokaisista majoneeseista kevyempiin vesi-rypsiöljyseoksiin.

Salaatinkastikkeiden luonteeseen kuuluu sopiva happaman ja makean yhdistelmä. Kevyttä kirpeyttä saadaan useimmiten etikan, sinapin, tomaatin tai chilin sopivalla yhdistämisellä, ja makeaa tasapainoa tuovat esimerkiksi hunaja tai appelsiinimehu.

Salaatinkastikkeissa on myös paljon makuvaihtoehtoja laidasta laitaan: raikas perinteinen Ranskalainen salaattikastike ja sitruunalla ja pippurilla maustettu täyteläisen makea Cole Slaw -salaattikastike sekä mieto ja pehmeä Sinappisalaattikastike ovat monen perheen valinta. Sinapin ystävät voivat valita hunajalla maustetun ja aitoa Dijon-sinappia sisältävän Hunaja-Dijonsinappisalaattikastikkeen. 

Tomaatti ja appelsiini – lyömätön parivaljakko

Tomaattia käytetään salaattikastikkeiden pohjassa, sillä se tuo makuun pientä hapokkuutta. Meillä tomaattia on käytetty muun muassa chilillä maustetussa Tomaatti-chili-salaattikastikkeessa sekä Thousand Island -kastikkeessa, jolle ryhtiä antavat myös paprika ja sipuli.

Tomaatti toimii myös yhtenä Kartanon salaattikastikkeen pääraaka-aineena yhdessä mausteyrittiseoksen kanssa. Tiesitkö muuten, että Kartanon salaattikastike on saanut nimensä Saarioisten Sahalahdella sijaitsevasta kartanosta.

Salaatinkastike valmistetaan pehmeistä rasvoista

Vaikka salaatinkastikkeet sisältävätkin paljon rasvaa, on rasvan laatu pehmeää: käytämme kaikissa salaatinkastikkeissamme rasvana rypsiöljyä. Kastikkeen lisääminen salaatille onkin suositeltavaa, sillä rypsiöljypohjainen kastike auttaa saamaan ruokavaliosta riittävästi hyviä pehmeitä rasvoja. 

Olemme tehneet suosikkisalaattikastikkeistamme myös kevytversiot, jotka sopivat osaksi kevyempää ruokavaliota. Kokeile, miten tuttu vihersalaatti saa mukavaa piristystä, kun sitä maustaa Kevyt Valkosipulisalaattikastike, Kevyt Ranskalainen salaattikastike tai Kevyt Sinappisalaattikastike.

Saarioisten salaatinkastikkeet on kehitetty, testattu ja valmistettu Saarioisten Huittisten tehtaalla, Satakunnan sydänmailla. Salaatinkastikkeet säilyvät parhaiten viileässä ja valolta suojattuna, ja avattuna ne on säilytettävä jääkaapissa.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi