Joululaatikot

Joulu on monille meistä vuoden kohokohta eikä vähiten siksi, että sukulaiset ja ystävät kokoontuvat yhteen – ja syövät. Ja millaisia ruokia! Jouluruoista laatikkoruoat ovat pitäneet pintansa jo vuosikymmenet, eikä trendi näytä olevan taittumaan päin. 

Joululaatikkojen mieto maku ja lempeä rakenne takaavat, että näistä nauttivat myös perheen pienimmät lapset. Ei kannata unohtaa myöskään sitä, että annoksella lanttulaatikoa tai porkkanalaatikoa saat samalla melkoisen määrän vihanneksia lautasellesi!

Lue myös ammattilaistemme vinkit Joululaatikoiden tuunaukseen. Tuunausvinkeillämme voit lisätä omat makusi kaupasta valmiina ostettuihin laatikoihin helposti.

Perinteinen joulun porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko 400 grammaa kuuluu monien joulupöytään nyt ja aina. Isompaan nälkään saatavilla on myös Porkkanalaatikko 700 grammaa. Saarioisten Porkkanalaatikossa on porkkanaa huikeat 82 prosenttia, minkä lisäksi laatikon valmistukseen on käytetty keitettyä riisiä. Mausteet ovat mietoja, esimerkiksi vähäisesti valkopippuria ja muskottipähkinää.

Perinteinen joulun lanttulaatikko

Perinteinen lanttulaatikko on monien suosikki joulupöydästä. Saarioisten Lanttulaatikko 700 grammaa ruokkii suuremmankin seurueen. Saarioisten Lanttulaatikko on hyvin perinteinen lanttulaatikko, sillä isoin yksittäinen ainesosa on soseutettu lanttu, minkä lisäksi laatikko on maustettu siirapilla. Pehmeä, jopa aavistuksen imelä maku vie mukanaan kaikki vauvasta vaariin.

Oletko kokeillut valmistaa lanttulaatikkoa uunin sijasta pannulla? Kokeile!

Perinteinen joulun perunalaatikko

Perunoita perinteisemmäksi ei suomalainen ruoka – tai joulu – voi edes mennä. Perunalaatikko 700 grammaa on jouluinen perunasoselaatikko, joka on valmistettu maidosta ja perunasta. Se on maustettu miedosti, ja sitä on aavistuksen makeutettu siirapilla.

Jos 700 gramman laatikko tuntuu liian suurelta, kannattaa valita 350 gramman Perunlaatikko-pakkaus. Perunalaatikko pysyy samana, mutta pakkauksen koko vain vaihtuu.  

Perinteinen joulun maksalaatikko

Maksalaatikko 700 grammaa on joulukokoinen pakkaus tästä herkkulaatikosta, mutta saatavilla on myös Maksalaatikko 400 grammaa. Saarioisen makoisat maksalaatikot on valmistettu täyteläiseen riisipuuroon ja maustettu perinteisesti rusinoin ja siirapilla.

Maksalaatikko on erinomainen jouluruoka myös siksi, että se on gluteeniton. Tämä helpottaa erilaisia ruokavalioita noudattavien mahtumista samaan joulupöytään.

Tiesitkö, että maksalaatikko on yksi Saarioisten kautta aikain suosituimmista ruoista? Ja sitä on valmistettu Sahalahden tehtaallamme jo 60 vuotta.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi