Raikkaat raasteet ja annosta täydentävät lisukesalaatit

Salaateilla tasapainotetaan annosruokia ja tuodaan lisää väriä sekä makua pöytään.

Salaatteja eri tarkoituksiin

Ruokaisten salaattien lisäksi Saarioisilta löytyy laajavalikoima maukkaita lisukesalaatteja sekä raikkaita raastesalaatteja. Nämä salaatit täydentävät ateriaa kasvattamalla vihannesten ja juuresten määrää lautasmallissa. Myös salaateissa on sesonkeja, ja tietyt lisukkeet sopivat tiiviisti juhlapyhien tarjottaviin.

Keveät raastesalaatit kuten Raastettu vihannessalaatti, Kurkkuraastesalaatti ja Suvisalaatti sopivat kokonaisen aterian kylkeen tai grilliruokien kaveriksi keventämään kokonaisuutta. Samaan tarkoitukseen sopii myös hieman enemmän mausteita sisältävä Raikas kasvissalaatti. Raastesalaattien kastikkeet ovat öljy- tai viinietikkapohjaisia, joten ne sopivat myös laktoositonta ruokavaliota noudattavalle.

Valmissalaatti toimii myös juhlapöydän värikkäänä lisänä, tai vaihtoehtoisesti voit koota koko juhlapöydän erilaisista salaateista ja tarjota niiden kanssa esimerkiksi valmiiksi siivutettua hyvää leipää. Salaatit ja valmissalaatti toimivat myös alkuruokana monelle pääruualle.

Majoneesipohjaiset runsaat salaatit

Perunasalaatti on perinteinen uuden vuoden, vapun ja juhannuksen lisukesalaatti. Saarioisten valikoimasta löytyy kotoisan herkullinen Maalaisperunasalaatti 300 g

Myös majoneesipohjainen Punajuuri-piparjuurisalaatti tunnetaan ruokapöytien klassikkona. 

Kaalipohjaiset Coleslaw-salaatit sopivat täydellisesti grilliruoan lisukkeiksi tai kokonaisen aterian kylkeen. Niistä saat myös hyviä täytteitä kolmioleipiin. Coleslaw-salaattia löytyy perinteisempi Coleslaw-salaatti 250 g ja huippusuosion saanut Vihreä Cole Slaw, johon saimme inspiraation sosiaalisessa mediassa ilmiöksi nousseesta green goddes -salaatista.

Joulupöydän salaatit ja lisukkeet

Joulupöytään kuuluuvat kinkun ja joululaatikoiden lisäksi monet klassiset salaatit. Näistä tunnetuin lienee Rosolli, joka sopii myös vegaanille. Alkuperäinen rosolli sisälsi silliä, mutta nykyään rosolli tunnetaan enemmänkin kasvispohjaisena. Saarioisten valikoimista löytyy myös perinteinen joulun Sillisalaatti, joka on valmistettu sokerisuolatusta sillifileestä, punajuuresta, porkkanasta kurkusta ja sipulista.

Hienorakenteinen Metsäsienisalaatti sopii joulupöytään, mutta myös moneen muuhun juhlaan ja miksei arkeenkin. Kokeile Metsäsienisalaattia ohukaisten ja blinien täytteenä tai ruisnappien päällä.

Kokeile lounasgeneraattoria

Kokeile lounasgeneraattoria

Löydä lounaasi